Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Romahtaako pörssi, nousevatko korot? Suora lähetys HSTV:ssä

Miten rahat saisi nyt kasvamaan korkoa? HSTV:n Suuri sijoituskeskustelu etsii vastauksia kello 16.30

HSTV:ssä etsitään tänään vastauksia piensijoittajien ongelmiin

Kotimaa
 

Sijoittajalla on nyt poikkeuksellisen hermostuttavat ajat. Osakkeiden hinnat nousivat Helsingissä ja muualla Euroopassa jyrkästi huhtikuun puoliväliin asti.

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pääjohtaja Janet Yellen varoitti kaksi viikkoa sitten, että Yhdysvaltain osakemarkkinoilla voi olla kupla.

Suomessa Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen kehotti huhtikuun alussa pankkeja muistuttamaan asiakkailleen, että osakkeet ovat tällä hetkellä varsin arvokkaita.

Huhtikuun puolivälin jälkeen kurssit kääntyivätkin laskuun. Helsingin pörssissä lasku oli erityisen voimakasta. Osakkaiden hinnoista hävisi parissa viikossa kahdeksan prosenttia.

Alkuvuonna myös valtionlainojen korot sukelsivat niin, että Saksan ja Suomen valtiot saivat viideksi vuodeksi lainaa negatiivisella korolla. Samoihin aikoihin osakemarkkinoiden käänteen kanssa myös korot kääntyivät jyrkkään nousuun.

Niin osakkeiden alkuvuoden nousun kuin korkojen laskun taustalla oli yksi suuri tekijä: Euroopan keskuspankin yltiöpäisen kevyt rahapolitiikka. Ohjauskorot ovat käytännössä nollassa. EKP on myös ilmoittanut ostavansa 60 miljardilla eurolla kuukaudessa euromaiden joukkovelkakirjoja. EKP yrittää elvytyksellä sysätä talouden vauhtiin, mutta samalla se uhkaa puhaltaa markkinoille kuplia. Riskit niin osake- kuin korkomarkkinoilla kasvavat.

Piensijoittaja ihmettelee, mihin rahat saisi nyt edes kohtuullisen turvallisesti kasvamaan korkoa. Pitääkö nyt myydä vai ostaa?

Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia HSTV:n sijoituskeskustelussa tiistaina kello 16.30. Toimittaja Anni Lassilan vieraana studiossa ovat työeläkeyhtiö Varman sijoitusjohtaja Reima Rytsölä, johtaja Susanna Miekk-oja Danske Bankista ja talousasiantuntija Martin Paasi Nordnetistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat