Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myrkkyhoitaja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen

Oikeus piti tekoja hyvin suunnitelmallisina eikä uskonut puolustuksen itsemurhaväitettä

Kotimaa
 

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut niin kutsutun myrkkyhoitajan elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeuden maanantaina antaman tuomion mukaan Lembit Kapanen myrkytti 84-vuotiaan salolaisvanhuksen viime syyskuussa. Kapanen tuomittiin murhan lisäksi kolmesta murhan yrityksestä. Oikeuden mukaan Kapanen yritti myrkyttää vanhuksen kolmesti viime vuoden kesällä ja syksyllä.

Henkirikoksen motiivina oli oikeuden mukaan suuren taloudellisen edun hankkiminen. Hoitaja oli saanut vanhuksen nimeämään hänet testamentissa ainoaksi perijäksi. Vanhuksen omaisuuden arvo oli yli 200 000 euroa. Oikeus piti tekoja hyvin suunnitelmallisina ja törkeinä.

Hoitaja tuomittiin myös muun muassa törkeästä väärennöksestä ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.

Oikeuden mukaan Kapanen väärensi virolaisen tutkintotodistuksen "välskärin"-tutkinnosta ja pääsi sen avulla opiskelemaan Diakonia ammattikorkeakoulun muuntokoulutukseen.

Puolustusasianajaja Matti Alasentie kertoo, että Kapanen aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

"Hänen lähtökohtansa on, että tapaus oli itsemurha", Alasentie sanoo.

Käräjäoikeus piti itsemurhaväitettä epäuskottavana, sillä hoitaja oli ainoa henkilö, joka on kertonut vanhuksen masennuksesta. Oikeudessa kuullut todistajat kertoivat vanhuksen olleen onnellinen.

Vanhus kuoli digoksiini-sydänlääkkeen yliannostukseen. Oikeus totesi, että vaikka väite itsemurhasta pitäisi paikkansa, vanhuksella ei olisi ollut mahdollisuutta hankkia kyseistä lääkettä.

Hoitaja velvoitettiin maksamaan vahingonkorvauksia uhrin kuolinpesälle 24 400 euroa, joista 3 000 euroa entisen puolisonsa kanssa. Hoitaja pyöritti puolisonsa kanssa Salossa hoivayritystä, jonka asiakas uhri oli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat