Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV: Keskusrikospoliisi tutkii suurta lahjusvyyhteä

Kotimaa
 

Keskusrikospoliisi tutkii suurta urheilusponsorointiin liittyvää lahjusvyyhteä, kertoo MTV:n uutiset. Törkeistä lahjusrikoksista epäiltynä on MTV:n tietojen mukaan rakennusyhtiö Skanskan entisiä johtajia ja lukuisten muiden yritysten johtajia. Lahjus- ja muista rikoksista epäiltyjä on MTV:n mukaan useita kymmeniä.

MTV:n tietojen mukaan poliisitutkinnassa epäillään, että osa Skanskan ja useiden muiden yritysten antamista sponsorituista HOK-Elannon entisen kiinteistöjohtajan tytärten ratsastusjoukkueelle olisivat olleet lahjuksia. HOK-Elannon entistä johtajaa epäillään MTV:n mukaan lahjusten ottamisesta.

HOK-Elanto ei ole tutkinnan kohde, vaan asianomistaja jutussa. HOK-Elantoa tai ketään sen työntekijää ei epäillä mistään.

Rikosepäilyt ajoittuvat vuosien 2007 ja 2012 välille. Yritykset ovat sponsoroineet usean ratsastajan ponimaajoukkuetta MTV:n mukaan yhteensä sadoillatuhansilla euroilla ja sen tietojen mukaan poliisia on kiinnostanut tutkinnassa, onko sponsorisopimuksilla ollut vaikutusta HOK-Elannon ja tutkinnan kohteena olevien yritysten välisiin urakoihin ja miten tarjouskilpailut on järjestetty.

HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja ja Skanskan entiset johtajat ovat kiistäneet rikosepäilyt. Epäiltynä ei ole Skanskan nykyistä johtoa.

"Kukaan tällä hetkellä Skanskan palveluksessa oleva henkilö ei ole tutkinnan kohteena", sanoo Skanskan viestintäpäällikkö Liisa Salmela HS:lle.

Lisäksi Skanska on suorittanut asiassa oman sisäisen tutkintansa. Salmelan mukaan Skanska on tehnyt yhteistyötä poliisin kanssa asiassa.

Sponsorointia koskevaa ohjeistusta on yhtiössä Salmelan mukaan tiukennettu useaan otteeseen viime vuosina.

Korjaus kello 9.11: Jutun otsikkoa muutettu, jotta se ei antaisi vaikutelmaa HOK-Elannosta rikostutkinnan kohteena. Juttuun lisätty seuraavat maininnat: HOK-Elanto ei ole tutkinnan kohde vaan asianomistaja ja HOK-Elantoa tai ketään sen työntekijää ei epäillä mistään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat