Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjät: Auer-käsittelyssä sivuutettiin todisteita

Kotimaa
 

Syyttäjien mukaan Vaasan hovioikeus ei käsitellyt Annelin Auerin lasten kertomuksia tasapuolisesti. Tieto selviää korkeimman oikeuden tiistaina julkistamista Ulvilan surman valituslupahakemuksista.

Kihlakunnansyyttäjien Kalle Kulmalan ja Paula Pajulan mukaan hovioikeus jätti lasten kertomuksia vahvistavat todisteet virheellisesti näytön arvioinnin ulkopuolelle. Vaasan hovioikeus kumosi tämän vuoden helmikuussa Anneli Auerin murhatuomion. Satakunnan käräjäoikeus oli tuominnut Auerin aviomiehensä Jukka S. Lahden murhasta elinkautiseen vuonna 2013.

Auerin kolme nuorinta lasta kertoi surmayön tapahtumista ja muun muassa siitä, miten Auer oli suunnitellut henkirikosta. Syyttäjien mukaan hovioikeus kuitenkin jätti lasten kertomuksien luotettavuuteen liittyvää todistusaineistoa ja todistajanlausuntoja näytön arvioinnin ulkopuolelle. Syyttäjät listaavat valituslupahakemuksessaan 26 todistusta, todistajankertomusta ja lääkärinlausuntoa, jotka vahvistivat lasten kertomuksia. Syyttäjien mukaan Auerin vapauttamisen perusteleminen ei olisi ollut mahdollista, jos hovioikeus olisi todennut yhdenkin osan lasten kertomuksista luotettavaksi.

Syyttäjät ihmettelevät hovioikeuden ratkaisua, sillä korkein oikeus (KO) palautti tapauksen käsittelyn alempaan oikeusasteeseen vuonna 2012 juuri lasten uusien kertomusten takia.

Syyttäjät perustelevat valituslupaa lisäksi muun muassa hovioikeuden virheellisellä tulkinnalla näytön kattavuudesta. Syyttäjät haluavat tapauksen KO:n käsittelyyn myös oikeusjärjestelmän uskottavuuteen palauttamiseksi.

"Kyseinen, niin sanottu Ulvilan surma on saanut poikkeuksellisen paljon julkisuutta, ja sen käsittelyllä on huomattava vaikutus ihmisten käsityksiin koko oikeusjärjestelmän toiminnasta", syyttäjät kirjoittavat valituslupahakemuksessaan.

Korkein oikeus päätti salata osan valituslupahakemusten tiedoista. Nämä tiedot sisältävät henkilön yksityiselämän liittyviä arkaluonteisia tietoja. KO:n päätöksen mukaan kyseiset tiedot ovat sellaisia, että tuomioistuin voi määrätä ne salassa pidettäviksi viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain nojalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat