Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset sulattelivat leikkauksia

Terveysuudistukselle tehdään selvät suuntaviivat hallitusneuvotteluissa

Kotimaa
 

Perussuomalaisilla riitti tiistaina nieleskeltävää neljän miljardin euron leikkausohjelmassa, jonka ensimmäinen versio esiteltiin hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden kansanedustajille.

"Vaikealta näyttää", sanoi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Soinin olemuksesta sai sen käsityksen, että perussuomalaisten ei ole helppo hyväksyä leikkauksia. Puolitoista tuntia kestäneen perussuomalaisten kokouksen jälkeen puolueen kansanedustajat astelivat ulos vaitonaisina.

Ensimmäisen kerran hallitusneuvottelujen aikana Soini oma-aloitteisesti halusi huomauttaa, kuka hallitukseen menon lopulta ratkaisee. "Kokonaisuus menee puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokoukseen päätettäväksi. Se on kyllä tai ei", Soini sanoi.

Kaikkien hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat kuvailleet leikkauksista päättämistä hallitusneuvottelujen kipeimmäksi vaiheeksi. Perussuomalaisten kannattajat suhtautuvat leikkauksiin lähtökohtaisesti kielteisimmin, kun taas kokoomuksen kannattajista monet pitävät leikkauksia välttämättöminä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb painotti jälleen tiistaina, että leikkaukset pitäisi tehdä "etupainotteisesti" eli suurin osa leikkauksista tulisi toteuttaa vaalikauden alussa.

Illalla puolueiden puheenjohtajat esiintyivät totutusti yhtenäisenä rintamana.

"Mukavaa puuhaa tämä on. Paljon mukavampaa kuin seurata sivusta", Soini sanoi.

Neljän miljardin leikkauslistaa kierrätettiin tiistaina hallitusneuvottelujen eri työryhmissä. Työryhmät saavat esittää kommenttejaan leikkauksiin ennen kuin taloustyöryhmä jakaa leikkaukset talouden eri aloille.

Julkisuuteen leikkauskohteista on määrä kertoa ensi viikolla.

Leikkausten lisäksi hallitus pyrkii parantamaan Suomen julkista taloutta rakenneuudistuksilla. Projekteista suurin ja tärkein on sosiaali- ja terveysjärjestelmän uudistus, joka jäi edelliseltä hallitukselta tekemättä.

Hallitusneuvotteluja vetävä keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi, että hallitusneuvotteluissa tarkoituksena on rakentaa mahdollisimman selkeät askelmerkit siitä, miten sote-uudistus toteutetaan. Sipilä, Stubb ja Soini olivat yhtä mieltä, että sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään tulevaisuudessa kuntayhtymien tai maakuntien pohjalle.

Sipilä hallitusneuvotteluista: Paljon kysellään säästökohteita
Sipilä hallitusneuvotteluista: Paljon kysellään säästökohteita
Hallitusneuvotteluja vetävä Juha Sipilä (kesk) kuvasi hallitusneuvottelujen olevan nyt "kipeimmässä vaiheessa".
Stubbin mukaan neuvotteluissa hoidetaan kipeät asiat ensimmäisenä pois
Stubbin mukaan neuvotteluissa hoidetaan kipeät asiat ensimmäisenä pois
Tiistaina pidetyssä hallitusneuvottelujen lehdistötilaisuudessa kerrottiin lähinnä aikatauluista ja keskustelujen etenemisestä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat