Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotitalousvähennys sopii moniin kesän töihin

Kesäsiivouksesta, puutarhatöistä ja mökkiremontista kannattaa hakea vähennystä

Kotimaa
 
Mikko Stig Lehtikuva
Kesän pihatyöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen siinä missä isot remonttiprojektitkin.
Kesän pihatyöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen siinä missä isot remonttiprojektitkin. Kuva: Mikko Stig Lehtikuva

Kotitalousvähennystä voi hyödyntää monissa kesätöissä. Verohallinto suosittelee palkkaamaan apua kesälläkin, sillä vähennystä voi saada niin juhlien tarjoilusta kuin loma-ajan kukkien kastelusta.

"Ihmiset osaavat yleensä hyödyntää kotitalousvähennyksen. Sen määrä on sen verran iso, että palveluntarjoajat tuovat sen esille aika usein", sanoo ylitarkastaja Petri Manninen Verohallinnosta.

Kotitalousvähennystä myönnetään korkeintaan 2 400 euroa. Töiden omavastuuosuus on 100 euroa. Työn kustannusten vähennysosuus riippuu siitä, teettääkö työn yrityksellä vai palkkaako itse työntekijän. Nämä kulut vähennetään maksettavien verojen määrästä, joten kotitalousvähennys pienentää veroprosenttia.

Yksi ilmeinen kohde kotitalousvähennykselle on kesän huoltotyöt. Esimerkiksi pihanhoitoon palkatun työvoiman kulut voi vähentää verotuksessa.

"Kesällä kotitalousvähennys sopii vaikka pihan kunnostamiseen tai lämpöeristämättömän terassin rakentamiseen. Itse olen aiemmin hyödyntänyt sen pihakivetyksen laittamisessa", kertoo Manninen.

Kotitalousvähennys sopii myös vapaa-ajan asuntoon. Mökkiremontti oikeuttaa vähennykseen. On kuitenkin syytä huomioida, että uudisrakentaminen, kuten lisärakennusten teettäminen, eivät enää kuulu kotitalousvähennyksen piiriin.

Monet kesän tarjoilu-, hoito-, ja siivoustyöt sopivat kotitalousvähennyksen piiriin hyvin. Esimerkiksi kesäjuhliin voi kotitalousvähennyksen turvin hankkia pitopalvelun. Jos apua palkkaa vaikkapa lastenhoitoon tai kesäsiivoukseen, voi senkin vähentää verotuksessa.

Kannattaa kuitenkin tarkistaa Verohallinnon nettisivuilta etukäteen, mitkä työt sopivat vähennykseen.

Rajanveto saattaa ajoittain olla yllättävä: esimerkiksi ruoanlaitto oikeuttaa vähennykseen, ruoan kuljettaminen kotiin taas ei.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat