Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion syytteet koskevat huumeita, seksiä ja uhkailua

Puolustus pitää syytteitä perättöminä

Kotimaa
 

Jari Aarnio ei ole huumerikoksia järjestellyt "Pasilan mies", eikä sellaista ole edes olemassa. Tähän perustuu puolustuksen vastaus keskeisimpiin syytteisiin tiistaina alkaneessa oikeudenkäynnissä.

Syytteiden mukaan Aarnio on ollut junailemassa Hollannista Suomeen lähes tuhat kiloa hasista. Aarnio on ollut usein paikoissa, joihin keskusrikospoliisin etsimän Pasilan miehen prepaid-liittymät ovat paikantuneet.

Aarnio on syyttäjien mukaan toiminut huumeiden maahantuonnissa järjestäjänä, neuvojana, yhteyden pitäjänä ja kontaktien luojana. Samaan aikaan hän on yrittänyt vaikeuttaa poliisin huumetutkintaa.

Puolustuksen mukaan useat poliisit ovat käyttäneet prepaid-liittymiä normaalissa tietolähde- ja suojaustoiminnassa.

"Kukaan henkilö ei ole käyttänyt yksin näitä prepaid-puhelimia. Lukuisat RHU:n [Helsingin poliisin huumerikosyksikön] poliisit ovat käyttäneet niitä edellä todetuissa virkatehtävissä", sanotaan Aarnion kirjallisessa vastauksessa käräjäoikeudelle.

Puolustus painottaa, ettei tekstiviesteistä ole olemassa sisältötietoja, vaan ainoastaan paikantumistiedot ja tieto viestien lukumäärästä.

"Aarnio ei ole hankkinut näitä puhelinlaitteita, ei niihin liittymiä eikä puheaikaan liittyviä latauslipukkeita", puolustus toteaa.

Poliisin kuulusteluissa Aarnio ei tiennyt tai osannut sanoa, miksi Pasilan miehen liittymiin tuli viestejä esimerkiksi huumelastien maahantulon yhteydessä.

Aarnio kiistää kaikki häneen kohdistuvat syytteet ja huomauttaa, etteivät aiemmin tynnyrijutussa tuomitut liitä häntä syytteissä kuvattuun toimintaan.

Hän arvostelee myös muun muassa esitutkinnan järjestämistä ja epäinhimillisiä vankilaoloja sekä sitä, että asiaa tutkivat poliisit olisivat olleet esteellisiä. Puolustus ei lisäksi ole saanut helposti oikeudenkäynnissä tarvittavaa materiaalia.

Yksi Aarnion muista syytteistä koskee seksin harrastamista prostituoidun kanssa toistuvasti noin seitsemän vuoden aikana virkatoimien yhteydessä.

"Aarnio on kiistänyt intiimin suhteen minään aikana kyseisen naisen kanssa", kertoi Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi tiistaina.

Syyttäjien mukaan kyse oli virkavelvollisuuden rikkomisesta. Todisteina on muun muassa naisen lepotuolista löytynyt imeytysnäyte, joka vastaa Aarnion dna:ta.

Aarnion muut syytteet koskevat muun muassa erään miehen lavastamista syylliseksi niin, että keskusrikospoliisi luuli tätä tynnyrijutun tutkinnassa Pasilan mieheksi. Lavastukseen osallistui syyttäjien mukaan myös United Brotherhoodin johtohahmo Keijo Vilhunen.

Syytteiden mukaan Aarnio ja Vilhunen yrittivät myös liivijengiläisten avulla uhkailemalla vaikuttaa erään toisen miehen lausuntoihin.

Lisäksi Aarnio sai syytteen salaisten tietojen paljastamisesta eräälle asianajajalle sekä MTV:n ja Suomen Kuvalehden toimittajille.

Syytteiden käsittely alkaa oikeudessa kesäkuun alussa ja kestää helmikuun loppuun.

"Tämä on yhteiskunnallisesti merkittävä asia, ja se on syytä pöyhiä pohjamutia myöten. Se on tarkoituksena tässä julkisessa oikeudenkäynnissä", sanoi valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen valmisteluistunnon yhteydessä.

Syytteessä on Aarnion ja Vilhusen lisäksi muun muassa neljä Aarnion alaista. Heitä syytetään virkarikoksista.

Käräjillä kuullaan yli sataa ihmistä ja syyttäjät esittävät yli 2 000 kirjallista todistetta.

"Tämä ei ole enää maraton vaan ultrajuoksu", Hirvonen luonnehti oikeudenkäynnin laajuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat