Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion epäillään suojelleen takavuosien huumepomoa

Esitutkinnan mukaan Aarnio ja huumeliigan johtaja Kortekallio tekivät yhteistyötä

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat kertoi Miika Kortekallion tuomiosta 4. joulukuuta vuonna 1996.
Helsingin Sanomat kertoi Miika Kortekallion tuomiosta 4. joulukuuta vuonna 1996.

Tiistaina julki tulleesta esitutkintamateriaalista käy ilmi outo yhteys huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion ja takavuosien huumeliigan johtaja Miika Kortekallion välillä.

Esitutkinnassa on kuultu todistajina Espoon poliisissa työskennelleitä poliisimiehiä, jotka kertovat Aarnion puuttuneen Kortekallioon kohdistuneeseen tutkintaan 1990-luvulla.

Espoon poliisi pysäytti Kortekallion kuljettaman auton ja takavarikoi autosta hasista syyskuussa 1996. Kortekallio otettiin kiinni törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä.

Todistajana kuullun rikosylikonstaapelin mukaan Kortekallio oli ilmoittanut kiinnioton yhteydessä, että poliisi oli tehnyt virheen, ja pyytänyt soittamaan Aarniolle.

Myöhemmin kuulusteluissa Kortekallio oli kertonut tehneensä yhteistyötä Aarnion kanssa ja yhteistyöhön kuuluneen vastapalveluksia. Kortekallio oli kertonut salakuljettaneensa hasista Suomeen Aarnion tieten.

Kortekallio oli kuitenkin ilmoittanut poliisille, ettei uskalla puhua yhteistyöstään Aarnion kanssa "paperille", koska pelkäsi turvallisuutensa puolesta. Tästä syystä asiaa ei kirjattu esitutkintapöytäkirjaan.

Rikosylikonstaapeli sopi tutkinnanjohtajan kanssa, että hän jatkaisi yhteydenpitoa Kortekallioon vankilassa, jos tämä myöhemmin suostuisi paljastamaan lisää yhteistyöstään Aarnion kanssa. Kortekallio kuitenkin kuoli vankilassa vuonna 2000.

Jutun tutkinnanjohtajana toiminut poliisi kertoi kuulusteluissa, että Aarnio soitti pian Kortekallion kiinnioton jälkeen. Aarnio oli sanonut, että Kortekallio oli hänen tiedottajansa ja että hän tietää, mitä tämä tekee.

Aarnio oli ilmoittanut, että Kortekallion hallussa olleet hasikset olivat olleet vaihdannan väline johonkin suurempaan amfetamiinierään.

Kun tutkinnanjohtaja oli ilmoittanut, ettei ymmärrä Aarnon puheista mitään, Aarnio oli haukkunut yksikön toimintaa ammattitaidottomaksi.

Kortekallio tuomittiin törkeistä huumausainerikoksista. Samassa jutussa tuomittiin myös nainen, joka on nyt Aarnion ohella syytteessä tynnyrijutussa. Nainen on kuulusteluissa kertonut järjestäneensä Aarniolle hasiskontakteja Hollantiin Kortekallion kuoleman jälkeen.

Syytteessä on nyt myös toinen Kortekallion lähipiiriin kuulunut nainen, jonka epäillään pitäneen yhteyttä Aarnion kanssa.

Aarnio ei kuulusteluissa avannut suhdettaan Kortekallioon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat