Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seteliniput kaipaavat yhä selitystä

Osa Aarnioiden käteisen rahan käytöstä paljastui bonuskorttien ostotiedoista

Kotimaa
 
Poliisi
Aarnioiden omakotitalon pihalta Porvoosta löytyi runsas vuosi sitten rahakätkö. Salaojaputkeen oli piilotettu 64 800 euroa käteistä.
Aarnioiden omakotitalon pihalta Porvoosta löytyi runsas vuosi sitten rahakätkö. Salaojaputkeen oli piilotettu 64 800 euroa käteistä. Kuva: Poliisi

Törkeistä huumausainerikoksista epäilty Jari Aarnio ei kyennyt esitutkinnassa selittämään kattavasti, mistä on saanut käyttöönsä käteistä rahaa noin puolen miljoonan euron arvosta.

Poliisi epäilee, että setelit ovat peräisin huumekaupasta.

Keskusrikospoliisi on selvittänyt, että Aarnio ja hänen vaimonsa ovat vuosina 2005–2013 käyttäneet yli 490 000 euroa käteistä rahaa. Sitä on kulunut muun muassa autokauppoihin, Porvoossa sijaitsevan omakotitalon rakentamiseen ja eri ihmisille annettuihin käteislainoihin.

Verottajan laskelmien mukaan Aarnioilla on noina vuosina kuitenkin ollut tileiltään nostettua käteistä käytössä vain runsaat 9 000 euroa. Omilta tileiltään Aarnio nosti tuona aikana vain sata euroa.

Esitutkinnan mukaan käteisen rahan määrälle ei löydy laillista selitystä esimerkiksi Aarnion palkkatuloista tai muusta hänen tai lähipiirin varallisuudesta.

Aarnio on eri mieltä. Hän kertoi poliisin kuulusteluissa, että pariskunnan käteisvarat ovat peräisin laillisista lähteistä: esimerkiksi Nurmijärvellä sijainneen omakotitalon ja sen irtaimiston myynnistä sekä oman työn ohella tehdyistä rakennus- ja muuttohommista.

"Olen laittanut kaupan seinälle ilmoituksia, ja sitten joku on vaan tiennyt, että jotain on myynnissä", Aarnio vastasi kysymykseen siitä, miten omaisuuden myynti on tapahtunut.

"En ole millään rikollisella toimella saanut rahaa haltuuni. Käteistä rahaa on ollut aina. Olen ollut 42 vuotta työelämässä."

Rahaa on kertynyt myös läheisten lahjoittamista pikkusummista ja kaverien antamista lainoista, Aarnio kertoi.

Esimerkiksi kaksi 500 euron seteliä, jotka löytyivät videokasettikotelosta Aarnion autotalliin tehdyssä kotietsinnässä, saattavat hänen mukaansa olla kadoksiin joutunut lahja isovanhemmilta.

"On epäilty, että ne on vahingossa heitetty roskiin kirjekuoren mukana. On mahdollista, että nämä ovat sellaisia seteleitä."

Poliisi teki merkittävän käteislöydön vuosi sitten myös Aarnion Porvoon-talon pihalta.

Maahan kaivetun salaojaputken sisällä olleesta muoviämpäristä paljastui 100, 200 ja 500 euron seteleitä yhteensä 64 800 euron arvosta. Tätä löytöä Aarnio ei kuulusteluissa selittänyt.

"Ei ole lausuttavaa", hän vastasi kaikkiin neljääntoista rahakätköä koskeneeseen kysymykseen. Puolustus on sittemmin ilmoittanut pitävänsä kätköä lavastuksena.

Aarnioiden käteisen rahan käyttöä onnistuttiin esitutkinnassa selvittämään myös K-Plussa-korttien ja niihin liittyvien ostotietojen avulla.

Poliisi epäilee, että vuosien 2007–2013 aikana pariskunta on kerännyt Plussa-pisteitä yhteensä yli 41 000 euron käteisostoilla. Summasta yli puolet on selvityksen mukaan käytetty rakennustarvikkeisiin.

Porvoon-talon rakentamiseen käteistä on esitutkinnan mukaan käytetty yhteensä lähes 200 000 euroa. Auto- ja traktorikauppoja pariskunta on tehnyt käteisellä yli 133 000 euron arvosta.

Lisäksi Aarnion epäillään antaneen käteislainoja kolmelle eri henkilölle. Yksi heistä on 50 000 ja 35 000 euron lainat saanut virolaismies, jota syytetään nyt oikeudessa tuottamuksellisesta rahanpesusta.

Poliisi
Putkessa olleesta muoviämpäristä löytyneet rahat olivat 100, 200 ja 500 euron seteleinä. Kätkön päälle oli levitetty kuorikatetta.
Putkessa olleesta muoviämpäristä löytyneet rahat olivat 100, 200 ja 500 euron seteleinä. Kätkön päälle oli levitetty kuorikatetta.
Poliisi
Aarnio epäili kuulusteluissa, että autotallista videokasettikotelosta löytyneet 1 000 euroa ovat lahjarahoja isovanhemmilta.
Aarnio epäili kuulusteluissa, että autotallista videokasettikotelosta löytyneet 1 000 euroa ovat lahjarahoja isovanhemmilta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat