Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siipi kurvaa kärkeen

Kotimaa
 
Lauri Rotko
Lempääläinen Harri Montonen käy usein työviikon päätteeksi syömässä wingsejä. "Siihen vaan jää koukkuun."
Lempääläinen Harri Montonen käy usein työviikon päätteeksi syömässä wingsejä. "Siihen vaan jää koukkuun." Kuva: Lauri Rotko

Tätä menoa mustanmakkaran asema on uhattuna. Tampereella on nähty viime vuosina – ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin vuodesta 1993 – vahva haastaja paikallisherkulle.

Hot wings. Tai pelkkä wings. Siis maustettu kanansiipi, joita voi ostaa kerralla kuusi tai vaikka sata.

Lyhyt kävely Tampereen keskustassa paljastaa, että tulisia siipinuijia saa useista ravintoloista, mustaamakkaraa taas joutuu hakemaan torilta tai kauppahallista. Syöjien ikäjakaumakin paljastaa, että tulevaisuus on enemmän wingsien.

"Me olemme kaiken pahan alku", sanoo Harri Lehtonen Siipiweikot-ravintolasta, joka avattiin jo 1993. Siitä alkoi siipien vyöry Tampereella, mikä sittemmin on johtanut nimitykseen Tampereesta Suomen siipipääkaupunkina.

Siipiin erikoistuneita ravintoloita on ainakin kolme, ja valtaosa pitsaa ja kebabeja myyvistä kioskeista myy myös siipiä.

"Ei olisi voinut alussa ajatella, että siivellä pystyisi elämään", Lehtonen sanoo nyt. Muutama vuosi sitten ilmeni, että Tampereella ja lähikunnissa syödään lähes puolet koko maan kanansiivistä.

Osansa tarinassa on tamperelaisilla lätkäjoukkueilla, joiden pelaajat pääsivät tuliseen ja rasvaiseen makuun NHL-vuosinaan ja halusivat samaa kotonakin.

"Meille tulee varta vasten asiakkaita Helsingistä junalla syömään siipiä", väittää Lehtonen.

Wings-ostoksilla pitää tietää muutama asia. Pitää valita määrä ja tulisuusaste. Ja pitää tietää, että mukana tulevalla kosteuspyyhkeellä on tarkoituksensa.

Valkoinen paita on virhe.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat