Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työterveyteen luvassa iso myllerrys

Sipilä: Julkinen talous on tasapainossa vuonna 2021

Kotimaa
 
Hallitusneuvotteluissa tapetilla nyt sote-malli – katso video päivän tiedotustilaisuudesta
Hallitusneuvotteluissa tapetilla nyt sote-malli – katso video päivän tiedotustilaisuudesta
Juha Sipilä (kesk), Alexander Stubb (kok) ja Timo Soini (ps) kertoivat jälleen keskiviikkona hallitusneuvottelujen etenemisestä. Päätöstä sote-mallista ei ole vielä tehty. Kuvaus: Janne Järvinen HS.

Työterveyshuolto on joutumassa suureen remonttiin, jos hallitusneuvottelijoiden kaavailemat pitkän aikavälin suunnitelmat toteutuvat.

"Puhtaimmillaan tämä tarkoittaa, että terveydenhuolto toimii niin hyvin, että nykyisen kaltaiselle työterveyshuollolle ei ole enää tarvetta", sanoi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä keskiviikkona.

"Mutta siitä ollaan vielä aika kaukana."

Työterveys liittyy hallitusohjelmaneuvotteluissa tiistaina ja keskiviikkona käsiteltyyn sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen, tuttavallisemmin soteen.

Hallitusneuvotteluissa uudistus on osa talouden tervehdyttämisohjelmaa, josta keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajien on tarkoitus päättää ensi keskiviikkoon mennessä.

Sotesta ja toistaiseksi vielä auki olevista "tuottavuustoimista" seuraava hallitus tavoittelee yhteensä kolmen miljardin euron säästöjä.

Sipilän mukaan neuvottelijat eivät vielä keskiviikkona tehneet päätöstä keskustan ehdottaman maakuntamallin ja kuntayhtymämallin välillä. Sen sijaan neuvottelijat hahmottelivat kolmiaskelmaiset "portaat", joita pitkin uudistus etenee.

Tavoitteena on siirtyä niin kutsuttuun yksikanavaiseen rahoitukseen, jossa palveluiden rahoitus keskitettäisiin yhdelle taholle.

Lisäksi hallitusneuvottelijat täsmensivät keskiviikkona talouden tasapainottamisen aikataulua. Hallituskauden päättyessä vuonna 2019 kuntatalous ja valtion talous ovat edelleen hieman alijäämäisiä, mutta kaksi vuotta myöhemmin tasapaino on Sipilän mukaan saavutettu.

Säästöjen yksityiskohdat jäivät edelleen auki. Niistä hallitusneuvottelijat lupaavat kertoa viimeistään ensi viikolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat