Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion lonkerot ulottuivat myös vankilaan

Kotimaa
 

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion lonkerot ovat esitutkinnan mukaan ulottuneet laajalle. Esimerkiksi Jokelan vankilan apulaisjohtajaa Jarmo Salmista syytetään salaisten tietojen vuotamisesta Aarniolle.

Salmisen epäillään toimittaneen Aarniolle yksityiskohtaisia tietoja siitä, keitä vankeja keskusrikospoliisi (krp) tapasi hasistynnyrijutun tutkinnassa. Aarnion epäillään olleen tynnyrijutun päätekijöitä.

Esitutkinnan mukaan Aarnio oli yhteydessä yhteen tynnyrijutun pääepäillyistä toistuvasti Salmisen puhelimen kautta. Puheluista sovittiin etukäteen, ja Salminen pyysi vankia omaan huoneeseensa keskusteluja varten.

Salminen toimitti Aarniolle myös tiedot tiettyjen vankien soittamista puheluista.

Samat puhelutiedot menivät myös krp:lle, mutta krp:llä oli tynnyrijutun tutkinnan takia oikeus saada ne. Sen sijaan näillä tiedoilla ei ollut syyttäjien mukaan mitään tekemistä Aarnion virkatoimien kanssa.

Salminen ei kertonut krp:lle, että hän toimittaa krp:n pyytämät tiedot myös Aarniolle.

Salmista syytetään viidestä virkasalaisuuden rikkomisesta ja yhdestä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Salminen kertoo välittäneensä tiedot Aarniolle oma-aloitteisesti. Aarnio taas sanoi, ettei hän tiedä, miksi Salminen lähetteli hänelle tietoja.

Salminen piti Aarnion ajan tasalla myös tämän lomaillessa.

"Pidin itsestään selvänä, että nämä tiedot kiinnostavat Aarniota ja hänen ryhmäänsä. Koska en tiedä hänen sijaistaan loman aikana, toimitin nämä tiedot suoraan Jarille", Salminen kertoi kuulusteluissa.

Esitutkintapöytäkirjasta on salattu keskeisiä kohtia. Sekä Aarnio että Salminen näyttävät suhtautuneen kielteisesti krp:een. He käyttivät krp:stä nimitystä kgp.

Tutkinnasta on pääteltävissä, että Salminen on tarkastanut rekistereistä joitain tietoja sen jälkeen, kun Aarnio sai syyskuussa 2013 tietää olevansa taas esitutkinnan kohteena.

Kun Aarniota oli kuulusteltu ensimmäisen kerran vähän myöhemmin, hän ilmoitti siitä heti Salmiselle tekstiviestillä.

"Moi. Kuulustelut takana. Voimakkaasti pinnalla." Salminen vastaa: "Hienoa, näytit taas närhen munat kgp:lle!"

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat