Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhannet ottivat yhteyttä Puolustusvoimiin reserviläiskirjeen vuoksi

Pääosa kyselyistä on koskenut lyhenteitä, terveydentilaa ja virheellisiä tietoja

Kotimaa
 

Puolustusvoimien aluetoimistot ovat saaneet tuhansia reserviläiskirjeeseen liittyviä yhteydenottoja toukokuun aikana. Suurimpiin aluetoimistoihin on tullut 150–250 soittoa tai sähköpostia päivässä.

Aluetoimistoista on voinut kysyä muun muassa sotilasarvoista, sijoituksista ja tehtävistä. Aluetoimistoja on 12, ja niiden tehtävänä on hoitaa yhteydenpitoa asevelvollisiin.

Tästä on kyse

 Puolustusvoimat on postittanut toukokuun aikana noin 900 000 kirjettä reserviläisille.

 Kirjeissä on kerrottu reserviläisen sodan ajan sijoituksesta ja tehtävästä.

 Puolustusvoimien aluetoimistoista voi kysyä, jos kirjeeseen liittyy epäselvyyksiä.

Esimerkiksi Uudenmaan aluetoimistoon on tullut toukokuun aikana keskimäärin noin 250 yhteydenottoa päivässä.

"Nyt tulee viikossa saman verran asiakaspalvelutapahtumia kuin normaalisti on kuukaudessa", sanoo Uudenmaan aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Juho Raulo. "Ennakkoviestintä on ilmeisesti onnistunut, koska ihmiset ovat tienneet, mistä on kysymys."

Raulon mukaan reserviläiset ovat käyneet odotettua vähemmän paikan päällä aluetoimistossa. Sen sijaan puhelimet ovat soineet ja sähköpostit kulkeneet.

"Valtaosaan kysymyksistä olemme pystyneet vastaamaan saman tien. Sitten on ollut sellaisia, jotka vaativat vähän tutkimista, kun joku muistelee, että on saanut ylennyksen joskus, mutta se ei näy meillä, ja pitää ryhtyä selvittelemään."

Tyypillisesti reserviläiset ovat kysyneet kirjeen lyhenteistä. Myös ammattitiedoissa on ollut virheitä. Puolustusvoimat saa ammattitiedot väestörekisteristä, jonne ihmiset voivat käydä päivittämässä tietonsa itse.

"Eniten kyselyjä tulee sodan ajan tehtävien lyhenteistä ja ilmoituksia terveydentilan muutoksista. Kolmanneksi kysytään, miksei reserviläisellä ole näkyvää sodan ajan tehtävää, vaikka hän on motivoitunut ja on edellytyksiä", sanoo majuri Kai Nyman Pohjanmaan aluetoimistosta.

Monet ovat halunneet ilmoittaa pieniäkin yksityiskohtia, kuten erityisosaamisia.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Kimmo Rajala kertoo, että myös VAP-menettelystä eli henkilövarauksista on tullut paljon kyselyjä.

Henkilövarauksessa työnantaja voi esittää työntekijöitä varattaviksi jatkamaan työtehtäväänsä poikkeusoloissa, jotta yhteiskunnalle elintärkeät tehtävät voidaan turvata.

"Jonkin verran on tullut ihmisille yllätyksenä, että he ovat olleet henkilövarattuna."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat