Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjan hyytävän hieno viisuballadi nosti Euroopan varpailleen

Pohjoismaat loistivat Euroviisujen toisessa semifinaalissa

Kotimaa
 
PKN synkkänä huonosti nukutun yön jälkeen: Turpiin tuli, paha mieli, Karillakin ripuli
PKN synkkänä huonosti nukutun yön jälkeen: Turpiin tuli, paha mieli, Karillakin ripuli
Punkyhtye Pertti Kurikan nimipäivät ottivat putoamisensa Euroviisujen finaalista kovin raskaasti. Yhtye kertoi suomalaiselle ja itävaltalaiselle medialle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kulttuurikeskus WUKissa tuntojaan, kun putoamista oli ehditty pureskella vuorokausi. Varsinkin Sami Helle syytti itseään, Toni Välitalo taas laulaja Kari Aaltoa – joka oli tällä välin ehtinyt sairastua ripuliin. Piristystä päivään toi kuitenkin Wienin Suomi-koulun pienten oppilaiden Aina mun pitää esitys.

Euroviisujen toinen semifinaali torstai-iltana oli Pohjoismaiden juhlaa. Sekä Ruotsi että Norja onnistuivat tuomaan Wienin Stadthallen komealle lavalle puitteita täydellisesti vastaavan esityksen.

Molemmat maat selvittivät myös tiensä jatkoon lauantaina käytävään finaaliin.

Illan maagisimmasta hetkestä vastasi Norja sekä sen duo Kjetil Mørland ja Debrah Scarlett. Hyytävän kaunis rakkauslaulu A Monster Like Me alkoi vaikuttavasti Mørlandin jousisäestyksellisellä soololla, ja koko ajan kappaleeseen lisättiin tasoja.

Voice of Norjassakin menestyneen, Sveitsissä kauan asuneen Scarlettin omaperäinen ääni vavahdutti, ja kun kappale vielä viimeisen kerran räjähti täyteen loistoonsa, kylmäsi monen selkäpiitä.

Norjan kappale on musiikillisesti tämän vuoden viisujen huippu. Kun live-esityskin sai yleisön varpailleen, on sille finaalissa mahdollista aivan kaikki.

Ennakkosuosikin, Ruotsin Måns Zelmerlöwin tikku-ukkoanimaation ympärille rakennettu esitys toimi upeasti myös Wienissä. Se keräsi Stadthallen ehdottomasti suurimmat aplodit.

Show'ssa oli kuitenkin niin paljon kikkailua, että tapahtumien runsaus alkoi jo tehdä hallaa itse Heroes-kappaleelle.

Ensi kertaa show'n nähneet olivat silti taatusti haltioissaan. Ruotsi on edelleen vahva voittajasuosikki lauantaina.

Ilta oli ensimmäisen semifinaalin tapaan liiankin täynnä harvinaisen tylsiä tusinatavara-balladeita. Lavalla nähtiin erityisen paljon samantyyppisiä, vahvaäänisiä naislaulajia asenneballadeineen. Heitä tuli Maltalta, Irlannilta, Portugalilta ja Sveitsiltä.

Tässä joukossa Israelin 16-vuotias tosi-tv-tähti Nadav Guedj sai yleisön lämpenemään sopivan höpsähtävällä, lähi-itävaikutteisella diskokappaleella Golden Boy. Myös Slovenian pariskuntaduo Maraaya onnistui tuomaan potkua tasaiseen tamppaukseen.

Muut toisesta semifinaalista jatkoon päässeet maat olivat Liettua, Puola, Montenegro, Kypros, Azerbaidžan ja Latvia.

Euroviisujen finaali kisataan lauantaina. Semifinaaleista ovat mukana jatkoon päässeet 20 maata, isäntämaa Itävalta ja tämän vuoden vieras Australia sekä viisi suurinta rahoittajamaata.

Suomen punkkarit Pertti Kurikan nimipäivät karsiutuivat tiistain semifinaalissa jatkosta.

Mari Koppinen HS
Wien

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat