Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sadat vastustivat turkistarhausta Helsingissä

Mielenosoittajat luovuttivat kansanedustajille vetoomuksen

Kotimaa
 
Sadat vastustivat turkistarhausta Helsingissä
Sadat vastustivat turkistarhausta Helsingissä
Mielenosoittajat luovuttivat kansanedustajille vetoomuksen, jossa vaaditaan turkistarhauksen lopettamista Suomessa. toimittaja: Marke Harkas, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

Turkistarhausta vastustava mielenosoitus keräsi torstaina Helsingin keskustaan 600–700 mielenosoittajaa. Rytmikkäät huudot ja rummutus säestivät mielenosoituskulkueen matkaa läpi Helsingin keskustan Senaatintorilta Kansalaistorille. Väkijoukko oli varustautunut lukuisin kyltein ja banderollein, joissa vaadittiin turkistarhauksen lopettamista Suomessa.

Kansalaistorilla mielenosoittajat luovuttivat kansanedustajille 200 000 ihmisen allekirjoittaman vetoomuksen turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa.

"Olemme tyytyväisiä allekirjoittaneiden määrään. Nimiä kerättiin vuoden verran, ja se on aika hyvä määrä. Keräys on ollut kansainvälinen, joten olemme saaneet myös kansainvälistä huomiota", sanoo toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara eläinsuojeluliitto Animaliasta.

Juhani Niiranen HS
Turkistarhausta vastustavaan mielenosoitukseen osallistui satoja ihmisiä Helsingissä.
Turkistarhausta vastustavaan mielenosoitukseen osallistui satoja ihmisiä Helsingissä.

Myös torstain mielenosoitus oli kansainvälinen, sillä useiden suomalaisten järjestöjen lisäksi siihen osallistui maailman suurin eläinoikeusjärjestö Peta ja kaksi virolaista eläinsuojelujärjestöä.

Tuomivaara kertoi myös olevansa tyytyväinen mielenosoittajien määrään, vaikka alun perin tapahtumaan ilmoittautui Facebookissa runsaasti enemmän ihmisiä.

Turkistarhauksen vastustaminen houkutteli paikalle mielenosoittajia myös muualta Suomesta, esimerkiksi Kotkan Animalian jäseniä kulkueessa oli mukana kahdeksan. Kotkalainen Raimo Markus osallistui mielenosoitukseen ensimmäistä kertaa. Hänen mukanaan olivat myös vaimo Suvi Korhonen sekä yksivuotias tytär Nelli Markus.

Perhe kuvaili kokemustaan mielenosoituksesta hyväksi. Myös tytär jaksoi istua tyytyväisenä rattaissaan koko mielenosoituskulkueen matkan ajan.

"En usko, että turkistarhausta kielletään vielä tällä hallituskaudella", Raimo Markus sanoo.

Kansalaistorilla mielenosoittajat otti vastaan kansanedustajien joukko. Edustettuna olivat kaikki puolueet lukuun ottamatta keskustaa ja perussuomalaisia.

"Perussivistykseen pitäisi kuulua empatia. Turkistarhaus on ongelma paitsi eettisesti myös ekologisesti. Toivon, että siitä luovutaan", kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok) sanoi puheenvuorossaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat