Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikonlopun lämpimin päivä on perjantai

Ensi viikolla etelästä saattaa tulla lämmintä ilmaa Suomeen

Kotimaa
 

Jos viikonloppuna mielii nauttia loppukevään säistä, kannattaa se tehdä suurimmassa osassa maata heti perjantaina, sillä lauantaina on jo kylmempää.

"Perjantaina maan eteläosissa voi olla paikoin jopa 20 astetta lämmintä, aurinkoista ja hyvin kesäistä", sanoo HS:n meteorologi Ida-Reetta Jokela.

Muualla maassa lämpötila kohoaa perjantaina myös yli viidentoista asteen ja aurinko paistaa.

Lauantaina sen sijaan koko maassa sataa suurimman osan päivää, ja ulkoilun aurinkoisessa säässä voi unohtaa. Sade alkaa aamulla Lounais-Suomesta ja liikkuu kohti itää.

"Lännestä liikkuu Suomen yli sadealue, joka myös viilentää ilmaa niin, että lämpötilat jäävät sekä lauantaina että sunnuntaina alle perjantain lukemien", Jokela sanoo.

Pääkaupunkiseudulla ja muualla eteläisimmässä Suomessa on lauantaina 10–15 astetta lämmintä. Pohjoisemmassa jäädään kymmenen asteen alle.

Sunnuntaina sää on poutainen koko Etelä-Suomessa. Keski- ja Pohjois-Suomessa tulee sen sijaan sadekuuroja. Lämpötila jäänee koko maassa todennäköisesti alle 15 asteeseen.

Alkuviikosta sää saattaa kuitenkin lämmetä, sillä etelästä näyttäisi tulevan lämpimämpää ilmaa Suomeen.

"Suomesta kaakkoispuolella on korkeapaine, joka mutkittelee välillä Baltiaan ja Pietarin alueelle, missä on ollut paljon Suomea lämpimämpää. Tuota ilmamassaa saattaa päästä ensi viikolla Suomeen asti", Jokela sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat