Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koululaisten päättäjäisviikonlopusta on tulossa poutainen

Ainakaan yhtenäisiä sadealueita ei pitäisi Suomeen ensi lauantaiksi saapua

Kotimaa
 
Päivän sää 23.5.
Päivän sää 23.5.

Koulujen päättäjäisiä vietetään ensi viikon lauantaina tämänhetkisen ennusteen mukaan suurimmassa osassa maata poutaisessa säässä , sanoo HS:n meteorologi Ida-Reetta Jokela.

Säätyyppi on ennen koulujen päättymisviikonloppua kuitenkin vaihteleva, ja vaihtelevan säätyypin vallitessa tarkan ennusteen antaminen viikkoa etukäteen on vaikeaa.

Artikkeliin liittyvät

"Koulujen päättymisviikonloppuna Suomeen ei kuitenkaan näytä tulevan ainakaan yhtenäisiä sadealueita", sanoo Jokela.

Lämpötilat koulujen päättymispäivänä lauantaina 30. toukokuuta ovat Etelä-Suomessa 15 ja 20 lämpöasteen välillä. Ainakaan aivan rannikkoseudulla tuskin ylitetään 20 asteen rajaa, sillä meri viilentää säätä.

"Jos viikonloppuna sataa, sateisilla alueilla lämpötilat jäävät noin kymmeneen asteeseen", Jokela sanoo.

Muuallakaan maassa koululaisten ei näillä näkymin tarvitse aloittaa kesälomaa kylmästä hytisten.

Lämpötilat ovat Keski-Suomessa ja Oulun korkeudellakin todennäköisesti noin 15 asteen tuntumassa. Lapissa voidaan olla kymmenessä asteessa. Joillakin alueilla saatetaan jäädä hieman kymmenen asteen alapuolelle.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan Suomea kohti saattaa ensi lauantaina olla tulossa sadealue, mutta se näyttäisi pysyttelevän ainakin iltaan asti maan länsipuolella.

Sunnuntai 31. toukokuuta näyttää olevan samantyyppinen päivä kuin lauantai. Suurempia sateita ei ole tulossa.

Suomessa sää on ollut toukokuussa vaihtelevaa. Jokelan mukaan se johtuu siitä, että idän korkeapaine ja lännestä sekä luoteesta tulevat sateet ovat vuorotelleet. Matalapaineiden jälkipuoliskoilla maahan on virrannut viileämpää ilmaa. Samantyyppinen sää jatkuu myös ensi viikolla.

"Jos idän korkeapaine pääsisi kunnolla vaikuttamaan, sää voisi muuttua lämpimämmäksi. Nyt ensi viikolla Suomen säätyyppiin vaikuttaa kuitenkin sekä idän lämmin ilma että lännen sadealueet", Jokela sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat