Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Alueellinen kokeilu ei ole hyvä idea"

Kotimaa
 

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund ei hevin lähde ruotimaan uuden hallituksen mahdollisesti muuttuvaa kielipolitiikkaa: "Uskon, että se jatkaa hyväksi havaittua kaksikielisyyspolitiikkaa ja noudattaa eduskunnan enemmistön tahtoa."

Haglund viittaa pakollisen kouluruotsin poistamista ehdottaneeseen kansalaisaloitteeseen, joka kaatui eduskunnassa.

Hyväksytyksi tuli kuitenkin esitys, jonka mukaan Itä-Suomessa voitaisiin kokeilla pakkoruotsin sijaan venäjää.

"Alueellinen kokeilu ei ole hyvä idea. Voihan joku muuttaa sieltä Helsinkiin ja ryhtyä virkamieheksi, jonka tarvitsee osoittaa ruotsin taitonsa", Haglund heittää esimerkin, mutta tähdentää kunnioittavansa eduskunnan enemmistön kantaa.

Mutta miksi Haglund ei ole ruotsin opinnoissa kansan enemmistön kannalla?

Viime vuoden lopulla julkaistiin Åbo Akademin johdolla tehty kyselytutkimus, jossa noin kaksi kolmasosaa suomenkielisistä kannatti vapaaehtoista ruotsin opiskelua.

"Tiedän kyllä sen tutkimuksen, mutta jos aina noudatettaisiin kansan tahtoa, voitaisiin eduskunta lakkauttaa kokonaan", arvioi edustukselliseen demokratiaan uskova Haglund.

Parin viikon päästä Haglund testauttaa kannatuksensa puolueen johdossa: "Olen käytettävissä. Kaksien voitettujen vaalien jälkeen on hyvä jatkaa." Naisjohtajuudesta Haglund toteaa: "Varmasti sekin päivä koittaa. Meillähän on jo ollut naisehdokkaita. Ministereistä meillä on aina toinen ollut nainen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat