Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Sanomien viikonloppujakelu loppuu Lapissa

Alueen maakuntalehdet kuusipäiväisiksi, jakeluyhtiö irtisanoi sopimuksen

Kotimaa
 
Matti Pietola HS
HS:n digilehden lukija saa lehden aamulla luettavakseen missä päin maailmaa tahansa.
HS:n digilehden lukija saa lehden aamulla luettavakseen missä päin maailmaa tahansa. Kuva: Matti Pietola HS

Toistatuhatta Helsingin Sanomien tilaajaa Lapissa saa pian viikonvaihteen lehtensä vasta maanantain päiväpostin mukana. Jakelumuutos tulee voimaan heinäkuun alusta lukien.

Muutosten taustalla on Alma Aluemedian ratkaisu Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien yhdistämisestä kuusipäiväiseksi maakuntalehdeksi. Lehti ilmestyy alueellisina versioina maanantaista lauantaihin.

Alman vastikään päättyneiden yt-neuvottelujen myötä katkeaa yhtiön huolehtima sunnuntaijakelu Rovaniemellä ja Kemin–Tornion alueella.

Näillä alueilla HS:llä on noin 1 300 viikonvaihdetilaajaa.

"Pahoittelemme tilannetta. Jakelun turvaamiseksi on haettu ratkaisuja, mutta vaihtoehdot ovat vähissä", kertoo Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

"Lehtien jakelu keskusten ulkopuolella on ollut pitkään kannattamatonta. Ilman maakuntalehden vetoapua ei se onnistu järkevin kustannuksin myöskään kaupunkiseuduilla."

Lauantai viikonlopun ainoana jakelupäivänä olisi Putkirannan mukaan kallis ratkaisu ja muutenkin laiha lohtu. "Monille lukijoillemme nimenomaan sunnuntai on viikon tärkein päivä", hän muistuttaa.

HS:n arkilehdet jaetaan Lapissa jo ennestään Itellan päiväpostin mukana.

Pohjoisen jakelumuutosten yksityiskohdista kerrotaan näinä päivinä tilaajille lähetettävässä kirjeessä. Samalla heille tarjotaan muitakin mahdollisia tilausmuotoja. Esimerkiksi HS:n palkitulla ja helppokäyttöisellä tablettisovelluksella aamun lehden saa Lapissakin aamuviideltä luettavakseen.

"Tuolloin sisältö on täsmälleen sama kuin pääkaupunkiseudun lukijalla. Mukana ovat iltayön viimeisimmätkin uutiset", Putkiranta sanoo.

Varhais- ja viikonloppujakelun heikennyksiin on parin viime vuoden aikana päädytty myös muualla Pohjois-Suomessa, kun Itella on irtisanonut vanhoja sopimuksiaan. Etenkin harvaan asutuilla seuduilla jakelu on ollut tappiollista, koska sanomalehden tilaushinta ei ole kattanut kustannuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat