Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki vetää tuhansia luokkaretkeläisiä

Eduskuntatalon remontti ja museokierrosten maksullisuus rajaavat käyntikohteita

Kotimaa
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Toukokuun kaksi viimeistä viikkoa ovat luokkaretkien ruuhkaisinta aikaa. Esimerkiksi Helsinkiin suuntaa tuhansia koululaisia eri puolilta Suomea, kun arkinen opetus on saatu päätökseen.

Luokkaretket näkyvät kävijäpiikkinä kesän matkailukauden alussa, Helsingin markkinoinnista kerrotaan. Tarkkoja määriä ei tiedetä, sillä luokkaretkeläiset eivät juuri näy yöpymistilastoissa.

Se tiedetään, että pelkästään suosikkikohteessa Linnanmäellä käy toukokuun aikana yli tuhat koululaisryhmää, joista suurin osa kahden viimeisen viikon aikana.

Luokkaretkeläisten määrä huvipuistossa on tänä vuonna hiukan lisääntynyt, toteaa Lasten Päivän Säätiön toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Linnanmäen kävijämäärien pohjalta Helsingin kaupungin markkinoinnissa on arvioitu, että luokkaretkeläisten kokonaismäärä voisi olla noin 35 000–40 000.

Helsingin matkailuneuvontaan tulevien kyselyjen perusteella luokkaretkien kohteeksi valikoituvat edelleen perinteiset suosikit.

Niitä ovat Linnanmäen lisäksi muiden muassa Suomenlinna, Korkeasaari, Fazerin tehdas Vantaalla sekä suuret museot.

Fazerilassa vierailee vuoden aikana noin 50 000 vierasta.

"Toukokuun olemme varanneet pidemmältä Helsinkiin tuleville luokkaretkeläisille, ja heitä käy toukokuun aikana noin 7 000", kertoo Fazerin kumppanuuspäällikkö Liisa Eerola.

Yhdeksi syyksi Fazerilan suosion pysymiseen hän näkee kierrosten maksuttomuuden.

Parin viime vuoden aikana esimerkiksi nykytaiteen museo Kiasmassa nuorten kävijöiden määrä toukokuussa romahti 7 500:sta 2 500:aan, kun ilmaisista kierroksista luovuttiin. Tosin nyt alle 18-vuotiaiden määrä on jälleen kasvamassa 5 000:een.

Yksi perinteisistä luokkaretkikohteista on tänä keväänä poissa pelistä. Eduskuntaan ei järjestetä opastettuja kierroksia koululaisille päärakennuksen peruskorjauksen vuoksi.

Kansanedustajien ja koululaisryhmien tapaamisille on ollut varattuna vain pieni tila Pikkuparlamentissa.

"Ryhmiä on ollut vain kourallinen, kun tavallisesti niitä on ollut parikymmentä päivässä", sanoo eduskunnan apulaistiedotuspäällikkö Rainer Hindsberg.

Lapsille järjestettyjä kierroksia pitää odottaa vuoden 2017 syksyyn.

"Me olemme eduskunnassa pahoillamme niin koululaisryhmien kuin edustajien puolesta, että emme pysty tähän peruskorjauksen aikana. Se on arvokas lisä eduskunnan arkeen", Hindsberg sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat