Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työntekijöiden eläkeikä nousee julkisella sektorilla

Muutoksen myötä eläkeikä kohoaa asteittain 65 vuoteen

Kotimaa
 

Julkisen sektorin työntekijöiden eläkeikä nousee asteittain 65 vuoteen, aivan kuten yksityisen alan työntekijöiden eläkeiästäkin sovittiin viime syksynä.

Julkisen sektorin eläkeneuvotteluja on käyty kolmikantaperiaatteen mukaan sosiaali- ja terveysministeriön johdolla. Maanantaina ministeriöstä tiedotettiin, että neuvottelut on saatu päätökseen.

Muutoksen myötä vanhuuseläkeiän alarajaa nostetaan vaiheittain niin, että vuonna 1962 syntyneet ovat ensimmäinen ikäluokka, jonka vanhuuseläkkeen alaikärajaksi tulee 65 vuotta. Siitä eteenpäin eläkeiän alaraja sidotaan eliniänodotteeseen.

Uudistuksen myötä kuntien, valtion, kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkeikä alkaa nousta asteittain nykyisestä 63 vuodesta 1955 syntyneiltä ja siitä eteenpäin, kertoo STT.

Vastaavasti korotetaan yleistä eläkeikää alempia ammattikohtaisia eläkeikiä.

Valtion ja kuntien palveluksessa on yli puoli miljoonaa suomalaista.

Eduskunnan on tarkoitus käsitellä eläkeuudistusten lakipakettia syksyllä. Lakien on tarkoitus astua voimaan vuoden 2017 alusta.

Kunnallinen eläkelaki (KuEL) on kolmikantaneuvotteluissa päätetty yhdistää valtion eläkelain ja evankelis-luterilaisen kirkon eläkelain kanssa uudeksi julkisen sektorin eläkelaiksi (JuEL).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat