Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tutkii uutta hylkyvarkautta – vanhasta venäläislaivasta kadonnut esineistöä

Neljälle sukeltajalle luetaan tänään syytteet aiemmasta varkaudesta

Kotimaa
 

Poliisi tutkii jälleen uutta hylkyvarkausepäilyä Suomenlahdelta. Sukeltajien epäillään varastaneen esineitä muinaismuistolain perusteella rauhoitetusta hylystä.

Museovirasto teki tapauksesta tutkintapyynnön maaliskuussa.

Artikkeliin liittyvät

"Kyse on vanhasta venäläisestä laivasta. Siellä on käynyt useita sukeltajaryhmiä ja on todettu, että sieltä puuttuu esineistöä", kertoo rikoskomisario Henrik Niklander Länsi-Uudenmaan poliisista.

Poliisi ei paljasta tarkempia tietoja tapauksesta, koska se voisi Niklanderin mukaan vaikeuttaa tutkintaa.

Museovirasto on tehnyt tällä vuosikymmenellä tutkintapyynnöt poliisille kaikkiaan kymmenkunnasta epäillystä hylkyvarkaudesta.

Vasta yksi tapaus on edennyt käräjille. Neljälle sukeltajalle luetaan varkaussyytteet tänään keskiviikkona alkavassa oikeudenkäynnissä.

Kyseessä lienee ensimmäinen kerta, kun suomalainen tuomioistuin käsittelee hylkyvarkaustapausta.

"Sukelluspiireissä on odotettu tätä oikeudenkäyntiä pitkään. Monet ovat sitä mieltä, että vihdoinkin nostetaan kissa pöydälle", sanoo Badewanne-sukellusryhmän jäsen Jussi Kaasinen.

Kaasisen mukaan Suomessa on nyt herätty siihen, että myös merenalaisista varkauksista voi joutua vastuuseen. Hän pitää niitä merkittävänä ongelmana.

"Lehdistössä kauhistellaan, kun Isis-järjestö tuhoaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaita paikkoja Lähi-idässä. Samaa tapahtuu arvokkaille hylyille lähivesillämme."

Oikeudenkäynti koskee epäiltyä varkaustapausta vuodelta 2011.

Syytettyjen epäillään vieneen esineitä 1700-luvulla rakennetusta aluksesta. Se on uponnut 60 metrin syvyyteen Porvoon vesialueelle.

Kaasisen mukaan hylystä on viety ainakin posliinilautasia ja lasipulloja. Hän tutki kyseistä varkaustapausta aikoinaan toimittaja Ari Heinilän kanssa ja luovutti keräämänsä aineiston poliisille.

Syytteessä on neljä 30–40-vuotiasta miestä. He toimivat sukelluskouluttajina ja järjestävät sukellusmatkoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat