Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harjateräsansoja metsään – naapurivihaa Seinäjoella

Maakiistassa on käytetty myös barrikadeja ja jäteöljyä

Kotimaa
 
Metsästä löytyneitä piikkejä.
Metsästä löytyneitä piikkejä.

Harjateräsansoja, barrikadeja ja jäteöljyä: suosittu ulkoilureitti on viime viikkoina joutunut sabotaasin kohteeksi Seinäjoen kupeessa Kyrkösjärvellä. Taustalla on maakiista, ja ulkoilijat nyt vaarassa.

Suosittu reitti on kulkenut toistakymmentä vuotta yksityisen maanomistajan metsäpalstan läpi. Reitin ylläpitäjille ja maanomistajalle on kuitenkin syntynyt erimielisyyksiä.

Erimielisyyksiä aiheuttanut polunpätkä suljettiin pari kuukautta sitten puisilla barrikadeilla. Ilmajokelainen Veli Mantere kertoo, että kun barrikadit eivät pysäyttäneet lenkkeilijöitä, lähialueen puut siveltiin jäteöljyllä, jotta lenkkeilijöiden vaatteet sotkeentuisivat.

Pari viikkoa sitten polulle oli rakennettu maavalli, joka hajotti koko ulkoilureitin. Pian tämän jälkeen maastopyöräilijät törmäsivät ensimmäisiin harjateräsansoihin. Teroitettuja harjateräksiä on  asetettu pääosin polun poikki olevan esteen päihin molemmin puolin ja niiden kärjet on piilotettu risuilla. Lisäksi ansoja on löytynyt barrikadin kiertäviltä poluilta, mutta myös muilta metsäpoluilta.

"Siinä siirryttiin kiusanteosta vahingontekoon. Tämä ei ole enää kivaa. Pelkään, että piikki menee lenkkeilijän kengästä läpi tai avaa matalajalkaisen koiran vatsan", Mantere toteaa.

Poliisi tutki alueen tiistaina metallinetsintälaitteella, jotta loputkin ansat saataisiin poistettua.

Poliisin mukaan ansat aiheuttivat jokamiehenoikeudella metsässä kulkeville vakavan vammautumisvaaran.

Tiedotteessaan poliisi arvioi, että esteiden tekemiseen on nähty niin paljon vaivaa, että kyse tuskin on ymmärtämättömyydestä.

Tapausta tutkitaan vaaran aiheuttamisena, josta voi saada jopa kaksi vuotta vankeutta.

Mantere arvioi, että vahingontekijä on käyttänyt lukemattomia tunteja kiusantekoon.

"Kerran, pari viikossa on käyty parantelemassa ja leventämässä barrikadia metsään, kun on huomattu, että sen ohi on taas käyty kulkemassa. Tämä on muuttunut tekijälle selvästi periaatejutuksi, tällaista pohjalaista jukuripäisyyttä", hän toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat