Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moni lasten turvaistuin reputtaa testissä

Eurooppalaisessa testissä neljä istuinta kymmenestä ei täyttänyt vaatimuksia

Kotimaa
 

Autojen lasten turvaistuimissa on pahoja puutteita. Euroopan eri maiden autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen tuoreessa testissä noin neljä kymmenestä turvaistuimesta reputti testin. Se tarkoittaa, että istuimet eivät täytä niille asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

Puolet testiarvosanasta tuli turvallisuudesta. Testistä uutisoivat espanjalaismediat, kuten El País -lehti.

Vuosittain järjestettävään eurooppalaisen turvaistuintestiin osallistui tällä kertaa 30 lastenistuinta. Espanjan Autoliiton mukaan testin vaatimukset olivat tiukemmat kuin edellisvuosina. Muun muassa auton etutörmäyksen aiheuttamia vahinkoja kyettiin nyt analysoimaan aiempaa tarkemmin.

Istuimista 14 sai testissä tyydyttävän arvosanan. 5 turvaistuinta läpäisi testin hyväksyttävällä arvosanalla. 11 istuinta reputti testin. Niistä kahdeksan sai huonoimman mahdollisen arvosanan.

Turvaistuimia testattiin auton etu- ja sivutörmäystilanteessa.

Lisäksi testissä arvioitiin istuinten käytettävyyden helppoutta ja istuinmukavuutta, ergonomiaa, niissä mahdollisesti olevia haitallisia aineita, puhdistamista ja viimeistelyä.

Espanjan Autoliiton mukaan vuosittaisessa testissä arvioitiin ensi kertaa kaikkein halvimpia turvaistuinmerkkejä. Näistä turvaistuimista testiin osallistui kolme Aasiassa valmistettua istuinta. Nämä istuimet selvisivät heikosti auton etu- ja sivutörmäyksissä.

Espanjan Autoliitto muistuttaa, että ostajan on syytä paneutua kunnolla istuinten turvallisuusominaisuuksiin. Turvaistuinta käytettäessä olisi paneuduttava yksityiskohtaisesti siihen, miten istuin kiinnitetään ja miten sitä käytetään oikein.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat