Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanni Grahn-Laasonen – Stubbin kasvatti tarttuu opetusministerin salkkuun

Kotimaa
 

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen sieppasi uudesta hallituksesta opetus- ja kulttuuriministerin salkun.

Forssalainen toisen kauden kansanedustaja Grahn-Laasonen, 32, on uraohjuksena tottunut olemaan joukon kuopus. Tosin todennäköinen keskustan ministeri, Annika Saarikko, on Grahn-Laasostakin nuorempi – noin puolella vuodella. Viime kesän jälkeen Grahn-Laasonen joutui usein puolustautumaan epäilijöitä vastaan, kun pääministeri Alexander Stubb (kok) nosti untuvikkopoliitikon ympäristöministeriksi.

Hänellä ei ollut kokemusta ympäristöasioista, vaan hän oli istunut sosiaali- ja terveysvaliokunnassa sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa. Ydinvoimaa kannattava ja soidensuojelua jarrutteleva ministeri aiheutti ärtymystä etenkin vihreissä, joiden hallussa ympäristöministerin salkku oli ennen kuin puolue marssi ulos hallituksesta. Grahn-Laasonen on profiloitunut etenkin sääntelyn innokkaana purkajana. Hän lanseerasi yhdessä puoluekollegansa Lasse Männistön kanssa norminpurkutalkoot-termin, joka tartutti kipinän muihinkin puolueisiin.

Lukioajan opiskelijapolitiikan sytyttämä kipinä sai Grahn-Laasosen liittymään kokoomuksen jäseneksi vuonna 2003. Ennen ammattipoliitikon uraa hän ennätti tekemään toimittajan töitä Iltalehdessä esimerkiksi toimituspäällikkönä ja Tukholman-kirjeenvaihtajana.

Grahn-Laasosen toimittajatausta ja poliittiset intressit sulautuivat yhteen, kun hänestä tuli ulkoministerinä toimineen Stubbin lehdistöavustaja. Stubb on ollut Grahn-Laasosen uran tärkeä mentori, joka on siivonnut esteitä oppilaansa tieltä.

Vaikka Grahn-Laasosen lyhykäinen ministeripesti muistetaan lähinnä soidensuojeluohjelman jäädyttämisestä, hän ehti myös pyörähtää Liman ilmastokokouksessa ja viedä Suomen uuden ilmastolain maaliin asti. Nuoren kokoomuslupauksen nimi painui äänestäjien mieleen. Hän keräsi keväällä 7 556 ääntä Hämeen vaalipiiristä, lähes 30 prosenttia enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) johtamassa avokonttorissa voi silloin tällöin raikua laulu. Musikaalinen monilahjakkuus Grahn-Laasonen luikautti Iltalehden työhaastattelussa Mamban kappaleen. Lisäksi hän soittaa rumpuja, haitaria ja viulua.

Valtiotieteiden maisteri kirjoitti gradunsa lastensuojelusta. Hänellä on aviomiehensä kanssa 2-vuotias tytär.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat