Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies yritti ajaa poliisin päälle, sai ehdotonta vankeutta

Kotimaa
 

Espoon käräjäoikeus on tuominnut ehdottomaan vankeuteen miehen, joka takaa-ajon päätteeksi yritti ajaa poliisin päälle. Oikeus tuomitsi 36-vuotiaan Sami Rikhard Korpin kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen muun muassa törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tekosarja alkoi autovarkaudesta. Korp ajeli käyttöönsä ottamalla Bemarilla, vaikka hänellä ei ollut ajokorttia. Puhallusratsiaa pitänyt poliisi huomasi, että auto on varastettu.

Korp lähti karkuun, ja tästä alkoi pitkä takaa-ajo. Korp hurjasteli öiseen aikaan kaatosateessa pahimmillaan 160 kilometrin tuntinopeutta. Osa teistä oli mutkaisia ja kapeita. Välillä mies ajeli auton valot sammutettuina.

Poliisiauto lähti ajamaan takaa Korpia, mutta tämä jatkoi kaahailuaan. Meno oli niin vauhdikasta, ettei poliisiauto saanut häntä kiinni.

Lopulta Korp ajautui umpikujaan. Poliisiauto ajoi hänen autonsa kyljen eteen tarkoituksenaan estää ajon jatkuminen. Sekä Korp että hänen vieressään istunut kaveri nostivat kätensä pystyyn.

Kun poliisimies lähestyi autoa, Korp tarttui uudestaan rattiin, painoi kaasun pohjaan ja ohjasi autonsa suoraan kohti poliisiauton avoinna olevaa sivuovea ja sen takana seissyttä poliisimiestä.

Korpin auto törmäsikin poliisiautoon, ja ovi paiskautui kiinni. Poliisimies onnistui kuitenkin hyppäämään auton sisälle ennen kuin auto osui oveen.

Korp jatkoi hurjaa pakomatkaansa, eikä edes poliisin piikkimatto ei saanut häntä pysähtymään. Lopulta hänen autonsa suistui tieltä.

Korp myönsi oikeudessa syytteen oikeaksi muuten, paitsi umpikujan tapahtumien osalta. Hän kertoi vain lähteneensä ohittamaan poliisiautoa puskan kautta niin, ettei osuisi kehenkään.

Missään tapauksessa hän ei kertomansa mukaan tähdännyt oveen. Hän kertoi myös huomanneensa, että poliisimies oli ehtinyt hypätä takaisin autoon.

Oikeuden mukaan oli vakava vaara, että poliisimies olisi jäänyt kahden auton väliin. Jos hän ei olisi ehtinyt hypätä autoon, hän olisi todennäköisesti saanut vakavat vammat.

Oikeus jatkoi, että koska henkilöautolla voidaan aiheuttaa jopa hengenmenetys, sitä on pidettävä ampuma- tai teräaseeseen rinnastettavana hengenvaarallisena välineenä.

"Teko on tehty edellä kerrotun erittäin vaarallisen liikennekäyttäytymisen yhteydessä. Se on kohdistunut virantoimituksessa olleeseen poliisimieheen, jota on yritetty hämätä teeskentelemällä antautumista. Käräjäoikeus näin ollen katsoo, että teko on ollut myös kokonaisuutena arvostellen törkeä."

Oikeus otti rangaistusta koventavana tekijänä huomion sen, että Korp on aiemmin syyllistynyt useita kertoja muun muassa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat