Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalastajat pelkäävät lisärajoituksia

Kotimaa
 

Saimaan kalastajien joukossa liikkuu huhuja Sea Shepherd -aktivistien epärehellisyydestä.

"Voi syntyä houkutus lavastaa tilanteita, jos laittomia pyydyksiä ei löydy", arvelee Koloveden kalastusalueen varapuheenjohtaja Tapio Holopainen.

Haukiveden kalastusalueen isännöitsijä Risto Salko taas sanoo kuulleensa Saimaan rantaan rantautuneesta miehestä, jota epäiltiin ilman tunnuksia liikkuneeksi Sea Shepherd -aktivistiksi.

"Olikohan se laiton verkkokin lavastettu, vaikka mökkiläinen itse oli paikalla ja tunnusti laittaneensa verkon veteen", puuskahtaa Sea Shepherdin Henri Kuittinen.

Hänen mukaansa aktivistit pukeutuvat pyydyksiä tarkkaillessaan Sea Shephderdin asuihin. Veneessä liehuu järjestön lippu.

Salko arvioi aktivistien myös vääristelevän norppamäärätilastoja alakanttiin. "Kalastajat puhuvat norppien määrästä aivan kuin se olisi mielipideasia. Me luotamme tieteelliseen tietoon", sanoo Kuittinen.

Holopaisen mielestä lisävalvonta on periaatteessa myös kalastusalueen etu, mutta toisaalta hänen mukaansa laittomia verkkoja ei ole enää Saimaalla lainkaan. Kalastusta valvojia tahojakin on jo niin paljon, että enempää ei tarvita.

Kuittinen huomauttaa, että vaikka mökkeily- ja kalastuskausi ei ole vielä kunnolla alkanut, puutteita on jo löytynyt.

"Paperilla kalastuksenvalvonta on hyvää, mutta löysimme kuitenkin Puumalasta laittoman verkon ja valtavan määrän puutteellisesti merkittyjä pyydyksiä."

Sekä Holopainen että Salko myöntävät, että Saimaa-kampanjan aikana aktivisteista ei ole kiirinyt kielteisiä uutisia. Periaatteessa aktivistit ja kalastusalueet ovat samalla asialla: huolehtimassa, että kalastus tapahtuu laillisesti. Mikä kalastajia siis pelottaa?

"Kalastajat pelkäävät, että kalastusrajoitusalueet tulevat isommiksi ja rajoitusajat pidemmiksi", sanoo Salko.

Kuittisen mukaan Saimaalla ihmiset ovat kuitenkin suhtautuneet aktivisteihin myönteisemmin kuin he odottivat, ja paikallisilta ja mökkiläisiltä he ovat saaneet vinkkejä mahdollisista laittomista verkoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat