Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sosiaali- ja terveysministeri: Hanna Mäntylä (ps)

Kotimaa
 

Hanna Mäntylä on nyt perussuomalaisten ehdotonta ykkösketjua noustessaan sosiaali- ja terveysministeriksi.

Torniossa asuva Mäntylä, 40, on perussuomalaisten toinen varapuheenjohtaja ja saanut viime aikoina puoluejohtaja Timo Soinilta vuolaasti kiitosta, joten hänellä oli kaikki vaadittava sukupuolta myöten siihen, että hän nousi yhdeksi perussuomalaisten neljästä ministeristä.

Eduskunnassa Mäntylä, toisen kauden kansanedustaja Lapin vaalipiiristä, on profiloitunut erityisesti sosiaali- ja terveysalan kysymyksillä, ja hän ollut perussuomalaisten sote-vastaava. Kun Toimi Kankaanniemi siirrettiin seksiviestikohun jälkeen syrjään hallitusneuvotteluista, Soini siirsi tilalle Mäntylän johtamaan neuvottelujen hyvinvointiryhmää.

Mäntylää pidetään hyvin luotettavana ja asiallisena poliitikkona, "järkevänä persuna". Esiintyjänä ja haastatteluissa hän on ollut sanoissaan varsin varovainen. Jää nähtäväksi, millaisella draivilla Mäntylä oikein alkaa johtaa MMMministeriötä.

Mäntylä on julkisesti ilmoittanut, ettei aio haastaa Soinia puheenjohtajakisassa.

Mäntylä kuuluu perussuomalaisten EU- ja maahanmuuttokriittisiin kansanedustajiin. Hän on ottanut vahvasti kantaa maahanmuuttopolitiikan kiristämisen puolesta. Siksi Mäntylä onkin varmasti valinnut poliittiseksi kodikseen juuri perussuomalaiset, vaikka sosiaalipolitiikan linjauksissa henkinen viiteryhmä voisi löytyä myös demareista tai keskustasta.

Mäntylän sosiaalipolitiikan linjauksiin on kuulunut vaatimus sosiaaliturvajärjestelmän suuresta remontista nykyistä yksinkertaisemmaksi ja selkeämmäksi.

"Sieltä pitää ottaa pois kannustinloukut niin, että ihmisen kannattaa aina ottaa vastaan vaikka kuinka pientä työtä", Mäntylä sanoi HS:n haastattelussa maaliskuun lopussa.

Periaatteessa Mäntylä on vankka julkisten palvelujen kannattaja, mutta hän haluaisi vahvistaa pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen mahdollisuuksia osallistua sote-palveluiden tuottamiseen.

Kuntien tehtäviä Mäntylä on myös valmis vähentämään.

"Se on pakko. Nyt niitä taitaa olla 535. Se on aivan päätöntä", hän sanoi HS:n haastattelussa.

Ammatiltaan Mäntylä on erityisnuorisotyöntekijä ja koulutukseltaan perushoitaja. Hän on työskennellyt myös muun muassa työvoimaneuvojana.

Mäntylä on ollut perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja. Ennen Tornioon muuttamistaan hän asui Sallassa.

Mäntylän henkilökohtainen äänimäärä eduskuntavaaleissa oli hieman yli 8 000, toiseksi eniten koko Lapin vaalipiirissä.

Mäntylällä on kaksi lasta, 19-vuotias tytär ja 15-vuotias poika. Perheeseen kuuluu myös mäyräkoira Iitu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat