Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus- ja työministeri: Jari Lindström (ps)

Kotimaa
 

Kuusankoskella asuva entinen paperimies Jari Lindström, 49, on toisen kauden kansanedustaja ja Juha Sipilän hallituksen uusi oikeus- ja työministeri.

Monelle suomalaispoliitikolle paikka eduskuntaryhmän puheenjohtajana on ollut askel ministeriksi, niin myös Lindströmille. Lindström johti perussuomalaisten eduskuntaryhmää viime vuoden helmikuusta, jolloin Pirkko Ruohonen-Lerner syrjäytettiin ryhmänjohtajan paikalta.

Tehtävä ei ole helppo, sillä perussuomalaisten kansanedustajien epäasiallinen käytös eduskunnassa ja sen ulkopuolella on syystä herättänyt paljon huomiota. Viimeksi Lindström sai selvitellä perussuomalaisten hallitusneuvotteluihin kuuluneen kansanedustaja Toimi Kankaanniemen kohua, joka syntyi, kun Kankaanniemi lähetti usealle naiselle seksistisiä viestejä.

Lempinimellä Jarppa tunnettu Lindström liittyi perussuomalaisiin vuonna 2006.

Lindströmin kaltaisen entisen Voikkaan tehtaan paperimiehen ja ay-aktiivin poliittiseen uraan kiteytyy paljon siitä, millainen perussuomalaisten ja sosiaalidemokraattien välinen kilpailuasetelma duunarien kannatuksesta oikein on, sillä taustansa ja arvojensa perusteella poliittinen koti olisi voinut löytyä myös demareista.

Perussuomalaisille Lindström on ollut erinomainen ehdokas ja kansanedustaja. Lakkautetun UPM:n Voikkaan paperitehtaan entinen varaluottamusmies on puhutellut oman taustansa vuoksi sitä myyttistä duunariäijää, jonka äänestä myös Sdp ja vasemmistoliitto olisivat erittäin kiinnostuneita. Lindström itse on kertonut pettyneensä demareihin – ja Paperiliittoon – silloin, kun Voikkaan-tehdas suljettiin. Työpaikan mentyä alta 22 työvuoden jälkeen Lindström ehti olla myös työttömänä ja aloittaa opinnot uuteen ammattiin, kemian laborantiksi.'

Henkilökohtaisia ääniä Lindström sai eduskuntavaaleissa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä perussuomalaisista eniten, liki 10 000. Vaaliteemoina Lindströmillä oli työllisyys, yrittäminen ja maahanmuutto.

Perussuomalaisissa Lindström edustaa EU-kriitikkoja, hänen mielestään esimerkiksi euro ei sovi Suomen valuutaksi. Lindström vastustaa Nato-jäsenyyttä ja arvokysymyksissä hyvin konservatiivinen.

Viime vaalikaudella Lindström istui eduskunnan työ- ja tasa-arvovaliokunnassa ja ympäristövaliokunnassa.

Lindström harrastaa voimannostoa ja lukemista. Perheeseen kuuluvat vaimo Outi Lindström ja chihuahuauros Onni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat