Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sienten valokuvaaminen on suosittua

Moni jakaa sienikuviaan sosiaalisessa mediassa

Kotimaa
 
Seppo Taatila
Seppo Taatila kuvasi käpynastakan lähimetsässään.
Seppo Taatila kuvasi käpynastakan lähimetsässään. Kuva: Seppo Taatila

Kaikki sieniharrastajat eivät itse asiassa kerää sieniä lainkaan. Sienten keräämisen ohella sienten valokuvaaminen kasvattaa suosiotaan.

Moni jakaa ottamiaan kuviaan myös sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Suomen sieniseuran sivuilla on yli kymmenentuhatta jäsentä.

Tamperelaisen Seppo Taatilan kiinnostus sieniin lähti karjalaisen äidin ja mummun perintönä. Viimeisen viiden vuoden aikana hän on käyttänyt entistä enemmän aikaa etenkin sienten valokuvaamiseen.

"Siinä yhdistyy luonnossa liikkuminen ja valokuvaus", Taatila perustelee.

Sienet antavat Taatilan mukaan mahdollisuuksia etenkin lähikuvaukseen, sillä monet sienistä ovat hyvin pieniä. Niin myös harvinainen käpynastakka, jonka Taatila kuvasi lähimetsässään.

"Siinä oli sellainen kosteahko kuusikko, jossa oli puoliksi kuusen karikkeeseen hautautuneita käpyjä. Tunnistin sen heti", Taatila kertoo.

"Sienisilmä" harjaantuu kokemuksen myötä sopivia kasvupaikkoja etsimällä ja tunnistamalla. Ruokasieniä Taatila ei jaksa enää juuri kerätä.

"Kun tuolla metsässä jatkuvasti liikkuu, sieniä kyllä kertyisi niin paljon kuin itse vain jaksaa syödä. Niitä on sitten vuosien saatossa kannettu lapsille ja tuttaville", Taatila kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat