Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perhe- ja hyvinvointiministeri: Juha Rehula

Kotimaa
 
Juha Rehula herkistyi ministerinimityksestä
Juha Rehula herkistyi ministerinimityksestä
Perhe- ja hyvinvointiministerinä toimii kaksi ensimmäistä vuotta Juha Rehula. Rehulan tavoitteena on saada sote-uudistus valmiiksi ministeriaikanaan. Toimittaja Eeva Palojärvi / HS.

Perhe- ja hyvinvointiministerinä aloittaa ensin Juha Rehula, ja häntä seuraa kahden vuoden kuluttua Annika Saarikko.

Rehulalla on kokemusta pätkäpesteistä ennenkin. Edellisen kerran hän hoiti sosiaali- ja terveysasioista vastaavan ministerin tehtävää vuosina 2010 – 2011, kun pääministereinä olivat Matti Vanhanen ja Mari Kiviniemi. Kaikkiaan 395 päivää kestänyt ministeripesti alkoi, kun Liisa Hyssälä siirtyi Kelan pääjohtajaksi.

Hollolalainen Rehula on keskustan varapuheenjohtaja ja yksi puolueen kärkipoliitikoista sote-asioissa. Hänen toimeksiantonaan onkin saada sote-uudistus aikaan.

Se ei ole helppoa, sillä soten rahoitus on auki.

Tehtäväänsä Rehula, 51, on valmistautunut vuosia johtamalla eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa, joka sai vääntää nimenomaan soten kanssa.

Rehula on keskustan konkarisosiaalipoliitikko. Vuosia eduskunnassa on kertynyt yli 18, sillä kansanedustajan ura alkoi vuonna 1996.

Kelan johtopaikka olisi pian taas auki, ja juuri Rehulaa on istutettu pääjohtajan pallille.

Rehula puhuu mielellään liikunnan ja hyvien elämäntapojen merkityksestä terveydelle. Hänen oma neuvonsa kuuluu, että jokaisen pitäisi liikkua tunti päivässä. Ennen vaaleja Rehula sanoi HS:n haastattelussa toivovansa hallitusohjelmaan kirjausta siitä, että jokaiseen koulupäivään pitäisi kuulua tunti liikuntaa.

Rehula on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Vapaa-ajallaan Rehula käy mielellään raveissa, varsinkin Kuninkuusraveissa, joita hän ei mielellään jätä väliin. Lahden kortteliliigassa Rehula on napsinut lukemattomia curling-mestaruuksia.

Korjaus klo 12.45: Toisin kuin jutussa aiemmin kirjoitettiin, Juha Rehula on kotoisin Hollolasta, ei Lahdesta.

Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Annika Saarikko: "En halua tulla valituksi siksi, että olen nainen"
Annika Saarikko: "En halua tulla valituksi siksi, että olen nainen"
Perhe- ja hyvinvointiministeriksi siirtyy kahden vuoden kuluttua Juha Rehulan jälkeen Annika Saarikko. Toimittaja Eeva Palojärvi / HS.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat