Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elinkeinoministeri: Olli Rehn

Kotimaa
 
Rehn: "Talvivaaran suhteen pitää tehdä pian päätöksiä"
Rehn: "Talvivaaran suhteen pitää tehdä pian päätöksiä"
Elinkeinoministeri Olli Rehnin mukaan Talvivaarasta pitää tehdä päätöksiä piakkoin. Toimittaja Eeva Palojärvi / HS.

Hallituksen kansainvälisesti kokenein on uusi elinkeinoministeri, keskustalainen liberaali Olli Rehn.

Entinen talouskomissaari Rehn halusi kuitenkin vaihtaa euroalueen talouskriisin Suomen talouskriisin ratkomiseen. Brysselissä ehti vierähtää kymmenen vuotta. Sinä aikana Rehn joutui moniin koviin paikkoihin ja arvostelunkin kohteeksi, sillä hänestä tuli yksi euroalueen tiukan talouskurmuutuksen pääpäsmäreistä.

Esimerkiksi yhdysvaltainen talouden Nobelisti Paul Krugman otti Rehnin kanssa yhteen ja vertasi tämän ajamaa tiukkaa säästölinjaa torakoihin. Rehn vastasi nimittämällä Krugmanin edustamaa taloustieteen suuntaa eläintieteeksi.

Nyt ne rakenneuudistukset, joita Rehn patisteli euromaita tekemään, pitäisi toteuttaa kotimaassa. Eurooppalaista investointirahaa pitäisi saada myös Suomeen.

Alkujaan Rehn, 53, on Mikkelistä. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori – hän on väitellyt Oxfordin yliopistossa.

Eduskuntaan helsinkiläinen keskustalainen Rehn valittiin vuonna 1991. Hän toimi myös pääministeri Matti Vanhasen erityisavustajana.

Vuonna 2002 Rehn osallistui keskustan puheenjohtajakisaa, mutta hävisi Anneli Jäätteenmäelle.

Vaaleissa Rehn ei ole ollut varsinainen äänimagneetti. Tämän kevään eduskuntavaaleissa hän sai 6 837 ääntä Helsingin vaalipiiristä.

Vuonna 2003 Rehn päätti jättää eduskuntavaalit väliin siksi, että halusi puolustaa julkisesti ystäväänsä Alpo Rusia, jota Suojelupoliisi epäili DDR:n vakoojaksi.

Euroopan komission jäsen Rehn on ollut vuosina 2004–2014. Ensimmäinen komissaaripesti oli yritystoiminta- ja tietoyhteiskuntakomissaarina. Sitä seurasi viisi vuotta laajentumiskomissaarina. Vuodesta 2010 lähtien hän EU:n talous- ja raha-asioista vastaava komissaarina sekä komission varapuheenjohtaja vuodet 2011–2014.

Rehn rakastaa viiniä, bluesrockia ja jalkapalloa. Hän pelasi kolme vuotta Veikkausliigassa Mikkelin Palloilijoiden riveissä.

Perheeseen kuuluvat vaimo Merja Rehn, 16-vuotias tytär Silva ja mäyräkoira Sessi.

Korjaus klo 12.47: Toisin kuin jutussa aiemmin kirjoitettiin, Olli Rehn ei ole pudonnut eduskunnasta, vain europarlamentista.

Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat