Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tony Halme ratkaisi Jari Lindströmin puoluevalinnan

Kotimaa
 

Puoluevalinta ei ollut Jari Lindströmille (ps) itsestäänselvyys. Puolueeksi olisi voinut tulla myös vasemmistoliitto. Ratkaiseva tekijä oli edesmennyt perussuomalainen kansanedustaja Tony Halme, jonka ajatuksista Lindström innostui.

"Tony oli sellainen kaveri, jonka jutut upposivat. Hän osasi sanoa asiat simppelisti."

Vuonna 2010 kuollut Halme oli vuoden 2003 eduskuntavaalien ääniharava. Päihderiippuvainen kansanedustaja oli toistuvasti kohuotsikoissa.

Lindströmiä puhuttelivat Halmeen ajatukset maahanmuuttopolitiikasta.

"Miksi maahanmuutosta ei voi puhua, vaan siitä nousee heti kauhea mekkala?"

Lindströmin mielestä maahanmuutto on kuitenkin asia, joka puhuttaa kansaa. "Aina toreilla tulee joku mummeli käsilaukun kanssa, joka aloittaa, että en ole rasisti, mutta."

Lindström selittää. Ei, perussuomalaiset eivät ole sulkemassa Suomen rajoja. Ei, perussuomalaiset eivät ole sitä mieltä, että maahanmuuttajien pitäisi saada kantasuomalaisia huonompia julkisia palveluja. Kyllä, jos sosiaaliturvajärjestelmät ylipäätään ovat liian avokätisiä, niitä on uudistettava.

Mutta eikö Lindströmin mielestä poliittisten päättäjien pitäisi asettua ihmisten ennakkoluulojen yläpuolelle ja selittää, että maahanmuutto on osa globaalia maailmanjärjestystä? Ovathan suomalaisetkin monta kertaa lähteneet hakemaan parempaa elämää muualta.

"Mennään eteenpäin", Lindström sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat