Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anneli Auer hakee seksuaalirikostuomion purkua

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Anneli Auer hakee purkulupaa korkeimmalta oikeudelta seksuaalirikostuomioonsa. Auerin asianajaja Juha Manner vahvistaa asian HS:lle.

"Se on niin työläs homma, että hakemuksen valmistuminen menee varmuudella yli kesälomakauden. Se on valmis aikaisintaan elokuun loppupuolella", Manner kertoo.

Turun hovioikeus tuomitsi vuonna 2013 Auerin 7,5 vuodeksi vankeuteen seksuaalirikoksista. Hän voi päästä ensikertalaisena ehdonalaiseen vapauteen jo kesällä. Hänen entinen miesystävänsä Jens Kukka sai kymmenen vuoden tuomion.

Lainvoiman saanut tuomio voidaan purkaa, jos tapaukseen liittyen on paljastunut esimerkiksi uusia todisteita. Kukka on jo hakenut purkulupaa omaan tuomioonsa. Hänen hakemuksensa perusteena oli, että yksi tutkintaan osallistunut psykologi olisi ollut esteellinen. Korkein oikeus hylkäsi muutoksenhaun.

Auerin muutoksenhaun perusteet taas liittyvät ainakin osittain Vaasan hovioikeuden helmikuiseen Ulvilan surma -tuomioon. Hovioikeus kumosi Auerin murhatuomion. Oikeus ei pitänyt syyttäjän lisätodistusaineistoa uskottavana. Auer tuomittiin seksuaalirikoksista osittain saman aineiston perusteella.

"Totta kai peruste liittyy näihin aineistoihin. Tuntuu aika oudolta, että toisessa oikeudenkäynnissä niitä uskotaan ja toisessa ei", Manner sanoo.

Auerin puolustus jättää muutoksenhaun syksyyn, sillä ulkopuolinen selvitys valmistuu aikaisintaan elokuussa. Manner ei halua avata selvityksen luonnetta tai sen tekijää tarkemmin.

Auer ja Kukka ovat valittaneet tuomioistaan myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Manner kertoo, ettei tuomioistuin ole vielä ratkaissut, ottaako se valituksia käsittelyyn.

"Toki sieltä saatavalla mahdollisella päätöksellä on merkitystä, mutta ihmisoikeustuomioistuin ei pura tuomioita, se voi antaa vain moitteita."

Helsingin hovioikeudessa käsitellään ensi viikolla Kukan seksuaalirikostuomioon liittyvää tapausta. Kukka ajaa ilman syyttäjää entiselle vaimolleen tuomiota törkeästä kunnianloukkauksesta. HS:n tietojen mukaan tapaus liittyy naisen kertomuksiin Kukan käytöksestä vuonna 2001 päättyneen avioliiton aikana. Vaimon kertoman mukaan Kukka kohdisti häneen rajua henkistä ja fyysistä väkivaltaa.

Tapausta käsiteltiin viime vuonna Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeus hylkäsi Kukan vaatimukset, määräsi hänet maksamaan ex-vaimonsa 4 000 euron oikeudenkäyntikulut ja julisti tapauksen salaiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat