Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parisataa opiskelijaa kritisoi heti hallitusta mielenosoituksessa

Kananmunia heiteltiin väärän talon seinään

Kotimaa
 
Opiskelijat osoittivat mieltä leikkauksia ja lukukausimaksua vastaan
Opiskelijat osoittivat mieltä leikkauksia ja lukukausimaksua vastaan
Parisensataa opiskelijaa osoitti perjantaina Helsingissä mieltä hallituksen kaavailemia leikkauksia ja ulkomaalaisten lukukausimaksuja vastaan. Toimittaja ja editoija: Tomi Peurakoski/HS, kuvaaja Leif Rosas.

"Sipilä meiltä leikkaa, Stubb rahat keikkaa ja Soini syyttää Kreikkaa", huusivat opiskelijat perjantaina marssiessaan Helsingissä yliopistolta kohti opetus- ja kulttuuriministeriötä.

Kauan ei Sipilän hallitus ehtinyt vanheta, kun sitä vastaan jo osoitettiin mieltä. Parisensataa opiskelijaa vastusti suunniteltuja ulkomaalaisten lukukausimaksuja sekä opiskelijoiden tukiin kohdistuvia leikkauksia.

"Järjestämme tämän mielenosoituksen siksi, että lukukausimaksut ja koulutuksen kaupallistaminen edustavat sellaista ideologiaa, mikä vaan ei sovi yhteen koulutuksen idean kanssa. Koulutuksen tulee olla ehdottomasti ilmaista ja yhdenvertaista. Maksullisuus ei sovi siihen", sanoi mielenosoituksen järjestäjä Heidi Kangas.

Kangas pelkää, että lukukausimaksun käyttöönotto karkottaisi Suomesta pois ne opiskelijat, jotka joutuisivat sitä maksamaan.

"Koska se on ilmaista meille, sen on oltava ilmaista täällä kaikille", Kangas sanoi.

Pieni joukko naamioituneita nuoria otti osaa mielenosoituskulkueeseen.

Kun kulkue kääntyi kohti opetus- ja kulttuuriministeriötä Kruununhaassa, osa osallistujista päätti ilmaista tuohtumustaan heittämällä raakoja kananmunia talon seinään Kirkkokadun ja Meritullinkadun kulmauksessa.

Ilmeisesti kananmunien kohteeksi oli suunniteltu ministeriötä, mutta naamioituneet mielenosoittajat heittivät ne naapuritalon seinään.

Leif Rosas
"Vihaamme uutta hallitusta jo nyt", luki perjantaisen mielenosoituskulkueen kärjessä kulkeneessa banderollissa.
"Vihaamme uutta hallitusta jo nyt", luki perjantaisen mielenosoituskulkueen kärjessä kulkeneessa banderollissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat