Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Television taajuudet muuttuvat kesällä koko maassa

Taloyhtiöiden yhteisantennit pitää virittää uudelleen. Omakotitaloissa riittää kanavahaku.

Kotimaa
 

Kesällä on luvassa osalle television katsojista ongelmia. Digita aloittaa koko maanlaajuisen lähetystaajuuksien muutostyöt Kemijärven Suomutunturin ja Sallan Sarivaaran lähetinasemilta. Työ etenee pohjoisesta kohti etelää muutama lähetysalue kerralla.

"Muutos on meille suurin sitten digitalisaation. Taajuuksien muutostyö maksaa noin kymmenen miljoonaa euroa", kertoo Digitan varatoimitusjohtaja Jussi Lehtonen.

Koko maan kattavat taajuusmuutokset tehdään valmiiksi UHF-taajuusalueen antennitelevisioverkossa vuoden 2016 loppuun mennessä.

"Taloyhtiöissä, joissa on yhteisantennijärjestelmä, pitää pyytää antenniurakoitsija virittämään järjestelmän päävahvistin uudelleen. Sen sijaan omakotitalojen antennijärjestelmiin ei normaalisti tarvitse tehdä muutoksia. Jos antennijärjestelmä on kunnossa, riittää kun laittaa television kanavahaun päälle. Laite etsii kanavat uusilta taajuuksilta", kertoo projektipäällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen Viestintävirastosta.

Taloyhtiön velvollisuus on Viestintäviraston mukaan informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä. Muussa tapauksesta televisiosta ei näy ohjelmia.

Tietoa paikallisista antenniurakoitsijoista löytyy Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n sivuilta tai Digitan sivuilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat