Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä torjuu väitteet hallituksen salaisesta listasta

Listalla olisi Iltalehden mukaan muun muassa ay-jäsenmaksujen verovähennys- oikeuden poisto

Kotimaa
 
Juha Sipilä
Juha Sipilä

Hallitus kiistää Iltalehden uutisessa esitetyt väitteet salaisesta listasta, jonka sisältämillä järeillä toimenpiteillä pyrittäisiin vauhdittamaan yhteiskuntasopimuksen syntyä.

Mikäli työmarkkinajärjestöt eivät syksyllä allekirjoita hallituksen edellyttämää yhteiskuntasopimusta, ryhtyisi hallitus Iltalehden tietojen mukaan toimenpiteisiin, jotka olisivat myrkkyä palkansaajajärjestöille.

Toimet tulisivat hallituksen julkisesti esittämien vaihtoehtojen lisäksi.

Lista sisältäisi muun muassa ammattiliittojen jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamisen tai rajaamisen. Listalla on väitetysti myös laittomien lakkojen hyvityssakkojen korotuksia.

Huhu listan olemassaolosta on levinnyt laajalti poliitikkopiireihin. Sen todenmukaisuudesta ei ole varmaa tietoa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) torjui väitteet blogissaan sunnuntai-iltana.

"Jos yhteiskuntasopimus syntyy, pystymme alentamaan työn verotusta vajaalla miljardilla eurolla ja mikäli ei synny, pöydässä on ehdollisia lisäsäästöjä ja veronkorotuksia noin 1,5 miljardin euron edestä. Mistään muista toimista ei ole päätetty", Sipilä kirjoittaa.

"Kela-maksun palauttamisesta ei ole edes keskusteltu saati, että meillä olisi listoja mahdollisista lainmuutoksista kuten ammattiliittojäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamisesta."

Iltalehden mukaan hallituksen listalla olisi myös riippumattoman työttömyyskassan perustaminen. Loimaan kassaa vastaava työttömyyskassa tulisi kansaneläkelaitoksen eli Kelan yhteyteen.

"Iltalehden uutinen salaisesta listasta ei pidä paikkansa", sanoi keskustan taustavaikuttaja Mikko Alkio, joka avusti Sipilää työmarkkina-asioissa hallitusneuvotteluiden aikana.

"Se ei miltään muotoa edusta hallitusneuvotteluissa ollutta tahtoa ja linjauksia suhteessa työmarkkinajärjestöihin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat