Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lindströmin ehdotus sai kiitosta ja haukkuja

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Jyri Häkämies
Jyri Häkämies

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin (ps) esitys Kela-maksujen palauttamisesta työnantajille kirvoitti sekä kritiikkiä että kehuja.

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää Lindströmin sunnuntaina antamaa kannanottoa sooloiluna.

"En usko, että tämä voi olla hallituksen linja, kun se ei mistään dokumentista ilmene. Sitten on kysyttävä, että millä mandaatilla Lindström toimii: onko tämä vain alun aktiivisuutta tai alun profiloitumista?" Häkämies sanoo HS:lle.

Häkämiehen mukaan hallitusohjelmassa linjataan, että teollisuuden kustannusrasitetta ei lisätä.

"Yleensä ministereiltä edellytetään hallitusohjelman noudattamista."

Palkansaajien SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly taas pitää Lindströmin esitystä tervetulleena.

"Tämä on merkki siitä, että hallituksessa mietitään tosissaan, miten siellä voidaan tasapainottaa esitystä yhteiskuntasopimuksesta. Että lasku ei tule vain yhden osapuolen maksettavaksi."

Lyly sanoo, että Lindströmin ehdotus ei poista työntekijöiden kannalta sitä hankalaa asiaa, että hallitus aikoo leikata joka tapauksessa työttömyysturvasta 250 miljoonaa euroa. Tämä on luvattu tehdä siitä huolimatta, syntyykö laaja sopimus vai ei.

"Tämä on ensi vaiheessa se iso kysymys meille. Työttömyysturvaa on onnistuttu neuvotteluin uudistamaan vahvasti viime vuosina. Nyt saavutus uhkaa romuttua."

Myös Sdp:ssä otettiin Lindströmin ehdotus ilolla vastaan.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo pitävänsä "Lindströmin havaintoa yhteiskuntasopimuksen epäreiluudesta oikeana".

"Hallitus on kasannut koko kuorman palkansaajien, niin tavallisten työssäkäyvien kuin työttömienkin niskaan. Samaan aikaan suurten ansio- ja pääomatulojen saajat on kokonaan vapautettu porvarihallituksen taloustalkoista", Lindtman kommentoi tiedotteessa.

Perussuomalaisten hallituskumppanit eivät sen sijaan ehdotuksesta ilahtuneet.

"Pidän sitä hänen [Lindströmin] omana pohdiskelunaan", kommentoi Lindströmin lausuntoa keskustan kansanedustaja Anne Kalmari. Hän vakuuttaa, että Lindströmin lausunto ei vaikuta hallituspuolueiden yhteistyöhön. Kalmari on keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen toteaa sähköpostin välityksellä, että Kela-maksu poistettiin työllisyyden edistämiseksi, eikä asiasta ole käyty keskustelua hallituksessa.

"Yhteiskuntasopimuksen syntymisellä olisi merkittävä vaikutus suomalaisen työn kilpailukyvylle ja uusien työpaikkojen syntymiselle, joten nyt kaikki voimat on satsattava sopimuksen aikaansaamiseksi."

 

HS-työryhmä: Heikki Arola, Heidi Lämsä, Pipsa Palttala, Tuuli Vattulainen

Lauri Lyly
Lauri Lyly
Anne Kalmari
Anne Kalmari
Antti Lindtman
Antti Lindtman
Arto Satonen
Arto Satonen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat