Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sampo Terho heti tulikokeeseen ryhmänjohtajana

"Olemme jo kokeneempi joukko kuin neljä vuotta sitten"

Kotimaa
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Sampo Terho
Sampo Terho

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsi maanantaina helsinkiläisen Sampo Terhon, 37, ryhmän puheenjohtajaksi. Tänään tiistaina Terho pitää jo puolueensa ryhmäpuheenvuoron, kun eduskunta alkaa käsitellä valtioneuvoston tiedonantoa hallituksen ohjelmasta.

Oppositio on vetänyt henkeä hallitusohjelman laatimisen ajan ja on valmiina iskemään kolmen hallituspuolueen kimppuun. Perussuomalaisten on ensimmäistä kertaa asetuttava asentoon, jossa se puolustaa hallitusta eikä päinvastoin.

Terho valittiin tehtävään yksimielisesti.

"Olen ensimmäisen kauden kansanedustaja, mutta europarlamentin kokemuksella uskallan ottaa näin vaativan tehtävän vastaan. Olen kuunteleva, mutta tarvittaessa tiukka."

Perussuomalaisten ryhmyri on joutunut selittelemään erilaisia sattumuksia ja kurinpitotoimenpiteitäkin on ollut. Terho sanoo, että sellaisia tuskin enää tarvitaan.

"Emme ole enää ensimmäistä kautta jytkyn jälkeen liikkeellä. Olemme jo kokeneempi joukko kuin neljä vuotta sitten."

Terho sanoo, ettei hän rupea ohjeistamaan porukkaa mitä saa sanoa ja mitä ei. "Me tulemme toimimaan vastuullisen hallituspuolueen tavoin. Henkilökohtaiseen ajatteluun on tilaa, mutta hallituksen linjaa noudatetaan."

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ryhmä valitsi yksimielisesti Ritva Elomaan, 59. Hän on Maskun kunnasta Turun läheltä.

"Ryhmä tarvitsee henkilön, jolle voi tulla sanomaan asioita. Sellainen luottotyyppi, joka miettii miten asia voisi edetä", hän sanoo mahdollisista ongelmatilanteista.

Elomaa sanoo, että hän on jo valmistellut puhettaan tiistaiksi. Päässä kiertää ajatus, että vastuullinen hallituspuolueen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ei saa räksyttää.

"Se asettaa haasteita. Aika viheliäinenkin paikka tämä varmaan tulee olemaan, hankalampi kuin viime kaudella."

Toiseksi varapuheenjohtajaksi ryhmässä valittiin porilainen Ari Jalonen, 40. Hän voitti äänestyksessä Laura Huhtasaaren.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat