Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hävittäjä vaihtui sähkökitaraan – HSTV:n Mun juttu -videosarjassa tavataan entinen lentäjä Jari Rinne

HSTV:n Mun juttu -videosarjassa tavataan entinen lentäjä Jari Rinne

Kotimaa
 
Ville Vanhala
Jari Rinteen hävittäjä vaihtui sähkökitaraan
Jari Rinteen hävittäjä vaihtui sähkökitaraan
Entinen hävittäjälentäjä Jari Rinne on löytänyt lentämisen ilon uudestaan – musiikista. ”Kun koordinaatio aivojen ja käsien välillä toimii oikein, lentäminen on tasapainoista. Sitä samaa harmoniaa olen löytänyt kitaran soittamisesta”, Rinne kertoo HSTV:n videosarja Mun juttu esittelee koko joukon ihmisiä eri puolelta Suomea, jotka ovat löytäneet oman juttunsa.

"Työskentelin koko urani lentäjänä, ensin Ilmavoimissa ja sitten lennonopettajana ja liikennelentäjänä. Vaikka en ole ohjannut lentokonetta yli kymmeneen vuoteen, ajattelen lentämistä usein.

Rakastan sitä yhä.

Kun koordinaatio aivojen ja käsien välillä toimii oikein, lentäminen on tasapainoista. Sitä samaa harmoniaa olen löytänyt kitaran soittamisesta.

Nautin lentämisestä eniten silloin, kun kaarroin hävittäjällä taitolentonäytöksissä minimikorkeudessa yleisön yli. Ilmataisteluharjoituksissa sykähdyttävintä oli se, kun sain toisen lentokoneen tähtäimeen ja tiesin, että olisin pystynyt ampumaan sen alas.

Pilotilla täytyy olla kevyt ote lentokoneesta, ettei lentämisestä tulee epävakaata. Jos taas soittaa liian raskaalla kädellä, niin musiikista tulee heavyrockia. Se ei ole minun musiikkiani.

Aloitin kitaransoiton amerikkalaisella rock'n'rollilla 45 vuotta sitten ja jatkoin samalla musiikilla, kun minulle jäi eläkkeelle jäätyäni taas aikaa soittamiseen.

Olin todella hyvilläni, kun minulle sanottiin, että lauluääneni tuo enemmän mieleen Floridan Jacksonvillen kuin Kymenlaakson Kouvolan.

Lentäessäni en välttynyt vaaratilanteilta. Kun katsoo kuolemaa silmiin, se opettaa nöyryyttä ja kunnioitusta elämää kohtaan. Elämä on arvokasta, eikä sitä pidä tuhlata murehtimiseen. Elämässä täytyy olla iloa.

Toivottavasti saan välitettyä sitä iloa musiikillani myös muille."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat