Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postin myymälöissä on keskiviikkona työnseisaus

Pääluottamusmiehen mukaan ratkaisussa on ajateltu asiakasta

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Str
Työnseisaus sulkee Postin omat myymälät keskiviikkona.
Työnseisaus sulkee Postin omat myymälät keskiviikkona.

Postin myymälöiden työntekijät pitävät keskiviikkona vuorokauden mittaisen työnseisauksen. Kaikki Postin 98 myymälää pysyvät kiinni.

Työntekijät osoittavat mieltään laajoja irtisanomisia kaavailevaa työnantajaansa vastaan. Posti suunnittelee jopa yli 80 myymälän lakkauttamista ja 380 työntekijän irtisanomista.

Postin työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni Pau antoi tiistaina työnantajalle esityksen myymälöiden säilyttämiseksi.

Valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg kertoo, että työntekijäesityksessä on ajateltu asiakkaan näkökulmaa.

"Postin myymälöissä palvellaan pieniä yrityksiä, jotka eivät ole Postin sopimusasiakkaita. Yritysten palvelu- ja neuvontapalvelut heikkenevät merkittävästi, jos myymälät lopetetaan. Työnantajan näkemys on, että yritykset saavat neuvontansa verkkosivuilta", Sandberg sanoo.

Hän kertoo, että työnantaja ei reagoinut Paun esitykseen. Työnantaja on sen sijaan kertonut, että se suunnittelee osa-aikaistavansa joitain jäljelle jäävien myymälöiden työntekijöitä.

"Tuhannen euron tuloilla ei yksinkertaisesti pärjää. Myymälöiden aukioloajat ovat sellaisia, ettei toista työtä voi edes ottaa rinnalle", Sandberg sanoo.

Postin palvelupisteverkoston johtaja Riku Kuusisto pahoittelee mielenilmauksen vaikutuksia asiakkaisiin.

"Yt-neuvotteluiden alkaminen oli tietenkin niin iso järkytys, että sympatiani ovat myös työntekijöiden puolella. Asiakkaiden on hyvä muistaa, että mielenilmaus ei koske 90:tä prosenttia Postin verkostosta", Kuusisto sanoo.

Hän viittaa niihin 800 postiin, jotka toimivat kumppaniyrityksissä, kuten kaupoissa. Yt-neuvottelut ovat seuraus Postin palveluverkoston uudistuksesta.

"Uudistuksen tavoitteita, kuten laajempia aukioloaikoja, ei saavuteta kannattavasti nykyisellä myymäläverkostolla, vaan kumppanimalli sopii paremmin", Kuusisto sanoo.

Sandberg moittii työnantajaa kovin sanoin. Työntekijäpuolen esitykset ovat kaikuneet kuuroille korville.

"Olen ollut Postilla 30 vuotta ja käynyt lukuisat yt-neuvottelut. Tämä on niihin kaikkiin verrattuna todellinen farssi", Sandberg sanoo.

Kuusisto ihmettelee työntekijäpuolen ulostuloa. Työnantaja on kertonut, että jäljelle jäävissä myymälöissä aiotaan ryhtyä tehostustoimiin. Se ei ole kuitenkaan antanut tarkkoja lukuja esimerkiksi osa-aikaistamisista tai suljettavista myymälöistä.

"Neuvotteluprosessi on aidosti vielä kesken. Oli hieman yllättävää, että työntekijäpuoli tuli ulos tällaisella viestillä neuvottelujen ollessa vielä kesken. Meillä on tahtoa palata myös työntekijäpuolen esitykseen", Kuusisto sanoo.

Postin yt-neuvottelut päättyvät ensi viikon tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat