Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi lopetti Aarnion palkanmaksun

Kotimaa
 

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion saama tuomio merkitsee hänen asemaansa suurta muutosta. Oikeus määräsi entisen tähtipoliisin menettämään virkansa.

Käräjätuomiosta huolimatta Aarnio ei menetä virkaansa heti. Helsingin poliisi odottaa tuomion tuloa lainvoimaiseksi ennen viraltapanomenettelyä. Se kestänee pitkään, sillä Aarnio on jo ilmoittanut valittavansa hovioikeuteen.

"Palkanmaksu loppuu tänään. Se on jo käytännössä lopetettu", kertoi Helsingin poliisin viestintäjohtaja Juha Hakola tiistaina.

Aarniolle on maksettu puolikasta palkkaa siitä lähtien, kun hänet vangittiin syksyllä 2013.

Aarnion saama alle kahden vuoden vankeustuomio on lievempi kuin syyttäjien vaatima noin neljän vuoden tuomio.

"Rangaistus voi tuntua äkkiseltään lievältä, mutta kun ottaa huomioon, että kyseessä on rikoksen tekijänä ensikertalainen poliisimies, niin se on aika kova tuomio", sanoi apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Varsin suuri osa syyttäjien vaatimuksista jäi muutenkin toteutumatta. Syyttäjät harkitsevat tuomiosta valittamista.

Kalskeen mielestä Aarnio tuomittiin kuitenkin koko Trevoc-vyyhdin keskeisimmästä asiasta eli salatusta kaksoisroolistaan poliisissa ja Trevocissa.

Myös Trevocin toimitusjohtajan Pasi Pataman puolustus tutustuu vielä tuomioon tarkemmin ennen kuin päättää omista jatkotoimistaan.

"Emme ole tuomioon täysin tyytyväisiä, mutta siinä oli myös paljon positiivisia asioita Pataman ja Trevocin näkökulmasta", totesi Pataman asianajaja Teppo Laine.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat