Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paraati tuo Ouluun 1 200 sotilasta

Esillä on ensi kertaa taistelupanssari Leopard

Kotimaa
 
Puolustusvoimat
Taistelupanssarivaunu Leopard lisää panssarijoukkojen tulivoimaa.
Taistelupanssarivaunu Leopard lisää panssarijoukkojen tulivoimaa. Kuva: Puolustusvoimat

Puolustusvoimain uusi Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunu on ensi kertaa suuren yleisön nähtävillä Oulussa lippujuhlapäivässä 4. kesäkuuta.

Paraatikatselmus järjestetään Oulun Raatin liikuntakeskuksen kentällä ja ohimarssi Merikosken silloilla kello 13.

Paraatin ottaa vastaan Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraaliluutnantti Sakari Honkamaa. Kenttähartauden pitää kenttäpiispa Pekka Särkiö, ja paraatijoukkoja komentaa Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jukka Sonninen.

Valtakunnalliseen paraatiin osallistuu Oulussa noin 1 200 henkeä ja 90 ajoneuvoa kaikista puolustushaaroista.

"Leopard ei ole mukana paraatissa, mutta sitä voi käydä katsomassa lähistöllä Kuusisaaren kalustonäyttelyssä, jonne se on pysäköity. Henkilökunta esittelee uutta vaunua kello 10:stä alkaen", kertoo jalkaväen tarkastaja, eversti Jukka Valkeajärvi.

Leopard lisää Valkeajärven mukaan panssarijoukkojen tulivoimaa.

"Ensimmäinen Leopardin toimintanäytös järjestetään medialle 5. elokuuta panssariprikaatissa. Siellä esitellään myös muun muassa Norjasta hankittua kranaatinheitintelakuorma-autoa ja it-panssarivaunua", Valkeajärvi kertoo.

Seuraava Leopardin yleisöesittely on Tampereella järjestettävien puolustusmessujen aikana syyskuussa.

Oulun paraatin järjestelyistä vastaa Kainuun prikaati. Paraatipäivänä voi myös tutustua ohjusveneeseen Toppilan satamassa.

Autolla ajo on kiellettyä Oulun pohjoispuolelta Tuirasta Merikosken siltojen kautta keskustaan kello 12.45–13.30. Samoin suljetaan Tulliväylän liikenne rautasillan ja keskustan välillä.

Moottoroidut joukot odottavat paraatin alkua Hiukkavaarassa. Poliisi ohjaa liikennettä tunnin ennen paraatia ja sen jälkeen.

Tapahtuma huipentuu illalla Miljazz-konserttiin, jossa esiintyvät tänä vuonna Lapin sotilassoittokunnan bigband solistinaan Antti Annola, Ilmavoimien jazzcombo solistinaan Elena Mindru sekä Varusmiessoittokunnan showband solistinaan Sami Saari.

Tapio Mainio HS
Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat