Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhanen ryhmän johtoon

Varapuheenjohtajan paikasta käytiin kova kilpailu

Kotimaa
 
martti kainulainen lehtikuva
Matti Vanhasen (kesk) valinta ryhmänjohtajaksi oli yksimielinen.
Matti Vanhasen (kesk) valinta ryhmänjohtajaksi oli yksimielinen. Kuva: martti kainulainen lehtikuva

Keskustan eduskuntaryhmä valitsi kokouksessaan tiistaiaamuna eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi kansanedustaja Matti Vanhasen, 59. Hänet valittiin tehtävään yksimielisesti.

Vanhasen valinta oli odotettu, sillä entinen keskustan puheenjohtaja ja pääministeri on palannut politiikan ytimeen innostuneen oloisena. Nurmijärveläinen Vanhanen sai kevään eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä yli 11 000 ääntä.

Varapuheenjohtajista käytiin kova kisa. Eduskuntaryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Elsi Katainen. Hän voitti Anne Kalmarin vain yhdellä äänellä. Kalmari joutui pettymään nyt jo toisen kerran, koska hän oli odottanut pääsevänsä ministeriksi.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Markus Lohi. Tähänkin tehtävään oli useita pyrkijöitä.

Vanhasta veikkailtiin hallitusneuvottelujen aikana myös ministeriksi. Hän veti neuvotteluissa kahta työryhmää, joista toisessa pohdittiin asuntoasioita.

Vanhanen toimi kansanedustajana vuosina 1991–2010. Huhtikuussa 2003 hänet nimitettiin Anneli Jäätteenmäen hallituksen puolustusministeriksi.

Kun Jäätteenmäki joutui eroamaan Irak-vuodon vuoksi, Vanhanen valittiin pääministeriksi. Pääministerinä ja keskustan puheenjohtajana hän oli vuosina 2003–2010.

Pääministeriaikana Vanhasen rasitteena olivat yksityiselämän kuohut avioerosta alkaen ja keskustaa leimannut vaalirahakohu.

Vuonna 2010 Vanhanen luopui pääministerin ja keskustan puheenjohtajan tehtävistä vapaaehtoisesti ja siirtyi Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat