Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Johtajat arvostelevat hallitusohjelmaa

Kotimaa
 
Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen kritiikin kärki oli yhteiskunnan kahtiajako. Hän sanoi hallituksen saattavan vastuuseen vain ne, joilla on vähän tai ei lainkaan voimavaroja kantaa taakkaa. "Porvarihallitus, sen ohjelma ja leikkaukset jakavat suomalaista yhteiskuntaa kahtia, menestyjiin ja häviäjiin, hyvin epäoikeudenmukaisella tavalla.”

1/5 Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen kritiikin kärki oli yhteiskunnan kahtiajako. Hän sanoi hallituksen saattavan vastuuseen vain ne, joilla on vähän tai ei lainkaan voimavaroja kantaa taakkaa. "Porvarihallitus, sen ohjelma ja leikkaukset jakavat suomalaista yhteiskuntaa kahtia, menestyjiin ja häviäjiin, hyvin epäoikeudenmukaisella tavalla.”

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö korosti, että leikkauslista ja sen kohdentuminen peruspalveluihin on arvovalinta. Hän muistutti hallituspuoleiden lupauksista, että koulutuksesta ei leikata. ”Olimme iloisia, kun puolueet lupasivat sitoutua tähän tavoitteeseen. Järkytys oli suuri, kun sain eteeni hallituksen ohjelman. Koulutuksesta leikataan eniten.”

2/5 Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö korosti, että leikkauslista ja sen kohdentuminen peruspalveluihin on arvovalinta. Hän muistutti hallituspuoleiden lupauksista, että koulutuksesta ei leikata. ”Olimme iloisia, kun puolueet lupasivat sitoutua tähän tavoitteeseen. Järkytys oli suuri, kun sain eteeni hallituksen ohjelman. Koulutuksesta leikataan eniten.”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kritisoi sosiaaliturvan leikkauksia. Hän huomautti, että hallituksen veroratkaisusta hyötyvät eniten isotuloisimmat. ”Työttömyysturvaa leikataan, vuorotteluvapaata heikennetään, sairauspäivärahan ehtoja huononnetaan, asumistukea leikataan, eläkeläisten asumistuesta luovutaan kokonaan.”

3/5 Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kritisoi sosiaaliturvan leikkauksia. Hän huomautti, että hallituksen veroratkaisusta hyötyvät eniten isotuloisimmat. ”Työttömyysturvaa leikataan, vuorotteluvapaata heikennetään, sairauspäivärahan ehtoja huononnetaan, asumistukea leikataan, eläkeläisten asumistuesta luovutaan kokonaan.”

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund ei uskonut hallituksen lupausta maanpuolustusmäärärahoista kasvamisesta vaan syytti silmänkääntötempusta. Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) myönsi, että materiaalihankintoihin tulee parlamentaarisesti sovittua lisärahaa mutta toimintamenoja leikataan.

4/5 Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund ei uskonut hallituksen lupausta maanpuolustusmäärärahoista kasvamisesta vaan syytti silmänkääntötempusta. Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) myönsi, että materiaalihankintoihin tulee parlamentaarisesti sovittua lisärahaa mutta toimintamenoja leikataan.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen erottui muusta oppositiosta puolustamalla hallituksen ripeitä otteita. ”Voimme tukea ohjelman keskeisiä tavoitteita.” Puolue arvosteli sitä, että jos yhteiskuntasopimusta ei synny, hallitus uhkaa leikata lapsilisiä. ”Lapsilisistä päättäminen ei kuulu työmarkkinapöytään.” Koulutusleikkaukset kirpaisivat.

5/5 Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen erottui muusta oppositiosta puolustamalla hallituksen ripeitä otteita. ”Voimme tukea ohjelman keskeisiä tavoitteita.” Puolue arvosteli sitä, että jos yhteiskuntasopimusta ei synny, hallitus uhkaa leikata lapsilisiä. ”Lapsilisistä päättäminen ei kuulu työmarkkinapöytään.” Koulutusleikkaukset kirpaisivat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat