Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi ja krp paljastivat laajan huumeketjun

Nokialaiskodista takavarikoitiin yli kilo kokaiinia

Kotimaa
 

Sisä-Suomen poliisilaitos ja keskusrikospoliisin Sisä-Suomen yksikkö ovat paljastaneet laajan kokaiinin salakuljetusorganisaation.

Poliisin mukaan pääosin nigerialaistaustaiset miehet ovat salakuljettaneet Suomeen vuosien varrella suuria määriä kokaiinia Hollannista, Tukholmasta ja Curacaolta Karibianmereltä. Salakuljetukseen osallistuneiden henkilöiden jäljille päästiin telekuuntelulla.

Tutkinnan kolmas ja viimeinen kokonaisuus on nyt saatu päätökseen, ja asia on siirtynyt syyteharkintaan.

Aiempiin kahteen kokonaisuuteen liittyen on jo tuomittu viisi miestä 3–8 vuoden vankeuksiin. Lisäksi huumausaineiden levitykseen osallistuneita henkilöitä on tuomittu lyhyempiin vankeusrangaistuksiin.

Vangittujen joukossa oli nigerialaistaustaisten henkilöiden lisäksi saksalainen ja liberialainen mies. Huumausaineiden levitykseen osallistui myös gambialaisia ja suomalaisia miehiä.

Huumevyyhdin ensimmäisessä kokonaisuudessa vuonna 2013 poliisi paljasti rikollisryhmän, joka oli salakuljettanut Hollannista Ruotsin kautta Suomeen suuria määriä huumeita. Poliisi takavarikoi silloin noin 1,2 kiloa kokaiinia Nokialla asuvan nigerialaismiehen kotoa.

Toisessa kokonaisuudessa kokaiinia takavarikoitiin yhteensä yli kaksi kiloa Helsingissä ja Tukholmassa.

Ensimmäisessä kokonaisuudessa takavarikoidun kokaiinierän oli Suomeen salakuljettanut Curacaossa asuva nigerialaismies Yhdysvaltojen kautta. Suomen ja Yhdysvaltojen viranomaisten yhteistyön tuloksena Curacaossa asuva nigerialaismies otettiin kiinni Miamin kansainvälisellä lentokentällä viime vuoden maaliskuussa, kun hän oli kuljettamassa 1,4 kilon kokaiinierää kehossaan Amsterdamiin.

Huumeet takavarikoitiin, ja mies tuomittiin Yhdysvalloissa viime joulukuussa viiden vuoden vankeusrangaistukseen.

Miehen epäillään salakuljettaneen Suomeen Nokialla asuvalle nigerialaismiehelle vuosien 2012 ja 2013 aikana kaikkiaan noin viisi kiloa kokaiinia. Suomi tulee pyytämään Yhdysvalloilta miehen luovuttamista Suomeen oikeudenkäyntiin.

Curacaosta Pirkanmaalle salakuljetettu kokaiini on osoittautunut laboratoriotutkimuksissa pitoisuudeltaan hyvin vahvaksi, yli 70-prosenttiseksi. Esitutkinnassa on takavarikoitu myös levitykseen päätynyttä kokaiinia, jonka pitoisuus on ollut noin 25 prosenttia.

Salakuljetettu kokaiini on poliisin mukaan Suomessa jatkettu lähes kolminkertaiseksi määräksi, mikä tarkoittaa sitä, että levitykseen on päätynyt lähes kymenen kiloa huumetta. Poliisi epäilee, että sitä ollaan salakuljetettu edelleen muihin Pohjoismaihin. Asiaan ei ole kuitenkaan esitutkinnassa saatu riittävästi näyttöä.

Viime vuosina Euroopan eri valtioissa on paljastettu useita nigerialaisten organisoimia salakuljetustapauksia. Euroopassa verkostojen keskeisimmät tekijät toimivat Hollannista ja Espanjasta käsin.

Kokaiinia ja heroiinia salakuljetetaan tyypillisesti kehonsisäisesti 100–500 gramman erissä. Suomalaisessa esitutkintatapauksessa oli poliisin mukaan täysin poikkeuksellista, että Curacaossa asuva päätekijä oli itse kuljettanut 1,4 kiloa kokaiinia nielemällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat