Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyberpuolustaja palkittiin arvostetulla mitalilla

Catharina Candolinille myönnettiin sotilasansiomitali

Kotimaa
 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ylentänyt Puolustusvoiman lippujuhlan päivänä reserviupseereita ja erikoisupseereita sekä Puolustusvoimien henkilökuntaa. Lisäksi Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg on myöntänyt sotilasansiomitalin 169 sotilaalle ja siviilille.

Puolustusvoimissa sotilasansiomitali on erittäin arvostettu tunnustus. Yksi mitalin saaneista on Pääesikunnan kyberpuolustussektorin johtaja Catharina Candolin.

Artikkeliin liittyvät

Candolinille tulee kesäkuun lopussa täyteen yhdeksän vuotta Puolustusvoimien palveluksessa.

"Sanotaan näin, että minulla on pitkä tuttavuus Puolustusvoimien kanssa."

"Viisi ensimmäistä vuotta olin tietohallintopäällikön tehtävissä ja vastasin teknisestä tietoturvasta."

Candolinin suhde Puolustusvoimiin alkoi jo hänen opiskeluaikanaan.

"Puolustusvoimat tuli antamaan harjoitustyön yhteen seminaariin ja innostuin siitä. Tein seminaarityön ja siitä innostuin vielä enemmän. Sitä kautta aloitin yhden tutkimusprojektin, jonka Puolustusvoimat rahoitti", Candolin kertoo alkuvaiheista.

Isänmaallisuus merkitsee Candolinille paljon.

"Oma isoisäkin oli sodassa mukana. Kokonainen sukupolvi uhrasi nuoruutensa ja jopa henkensä itsenäisen Suomen puolesta. He ovat puolustaneet maaperän lisäksi yhteiskuntaa ja sen arvoja. Itsenäinen Suomi on todella hieno asia."

Suomeen valmistellaan uutta tietoverkkotiedustelua ja verkkovalvontaa koskevaa lainsäädäntöä. Millä tavalla se vaikuttaa työhösi?

"Se ei muuta minun työtäni. Se on enemmän tiedustelun asia. Siinä on rajapintoja kyberpuolustukseen, mutta se ei ole sama asia."

Onko Puolustusvoimien verkoissa käynyt viime aikoina outoja koputtelijoita?

"Nämä ovat kysymyksiä, joihin en sinänsä vastaa. Sanotaanko näin, että eihän Suomi ole mikään lintukoto, missä tällaista ei tapahtuisi. Totta kai Suomen eri tahoihin kohdistuu tällaista ihan niin kuin muuallakin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat