Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matalapaineet eivät häiritse Etelä-Suomea

Muualla Suomessa sää jatkuu keskimääräistä viileämpänä

Kotimaa
 
Iisakki Härmä
HS testasi tuulen voiman
HS testasi tuulen voiman
Toimittaja kokeili tuulitunnelissa, kuinka kovassa tuulessa lähtee hattu päästä ja milloin menee sateenvarjo rikki. Loppuhuipentumana Arteform-yrityksen omistamassa tuulitunnelissa kokeiltiin, miten onnistuu nakkikiskaruoan syöminen myrskytuulessa. Mittari näyttää tuulen nopeuden. Kuva näyttää, mitä käy. Toimittaja: Jussi Ahlroth, kuvaus ja leikkaus: Janne Elkki

Helsinki ja muu Etelä-Suomi selvisivät suhteellisen kuivin jaloin keskiviikkona maan yli pyyhkäisseestä matalapaineesta. Kovimmat tuulenpuuskat ja sateet osuivat Itä-Suomeen.

Lämpötilojen osalta suuntaus näyttäisi jatkuvan viiden tulevan vuorokauden aikana. Etelä-Suomen lämpötilat eivät juuri eroa pitkän ajan keskiarvoista, kun taas koko Suomen osalta lämpötilat jäävät jatkossakin pari astetta normaalia viileämmiksi, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Paavo Korpela.

Torstaina lämpötilat nousevat Etelä- ja Länsi-Suomessa kuudentoista asteen tietämille, mutta tuuli on edelleen navakkaa ja kääntyy puhaltamaan luoteesta. Matalapaine ja sateet vaikuttavat vielä Pohjois- ja Itä-Suomeen.

Perjantaina lämpötilat jatkavat lievää kohoamista, ja lauantaina 20 lämpöasteen raja saattaa rikkoutua Etelä-Suomessa, kertoo Helsingin Sanomien meteorologi Jesse Heikkilä.

Sen sijaan Ouluun ennustetaan lauantaille vain 13:a lämpöastetta ja Rovaniemelle 11:tä astetta.

Keskiviikkona voimakas tuuli kaatoi puita sähkölinjoille ja katkoi sähköjä Pieksämäellä, Leppävirralla, Suonenjoella ja Kuopion Vehmersalmella. Savon Voiman Verkon mukaan yhtiön 5 000 asiakasta oli parhaillaan ilman sähköjä.

Rantasalmella Ilmatieteen laitos mittasi iltapäivällä tuulen nopeudeksi 28 metriä sekunnissa, ja Helsinki-Vantaan lentoasemallakin päästiin lähes 22 metriin sekunnissa.

Tapio Häivä
Leijalautailijoilla oli juhlaa Lauttasaaressa keskiviikkona.
Leijalautailijoilla oli juhlaa Lauttasaaressa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat