Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion huumejutusta on luvassa oikeudessa tiukka vääntö

Kaikki Jari Aarnion huumejutussa ja sen sivuhaaroissa syytetyt kiistävät syytteet

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo HS
Jari Aarnio esiintyi torstaina oikeudessa rauhallisena ja hyväntuulisena. Vieressä on hänen asianajajansa Riitta Leppiniemi.
Jari Aarnio esiintyi torstaina oikeudessa rauhallisena ja hyväntuulisena. Vieressä on hänen asianajajansa Riitta Leppiniemi. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin torstaina historialliset syytteet, kun Jari Aarnion huumeoikeudenkäynnin pääkäsittely alkoi. Huumepoliisin entinen päällikkö kuunteli syytteet kahdeksasta törkeästä huumausainerikoksesta tyynen rauhallisena.

Oikeudenkäynnin alkuasetelma on poikkeuksellisen kiinnostava myös muilla tavoin. Väännöstä näyttää tulevan tiukka, sillä kaikki syytetyt ovat syyttäjän kanssa täysin eri mieltä siitä, mitä on tapahtunut.

Tästä on kyse

 Oikeudessa alkoi torstaina Aarnio-jutun päähaaran käsittely. Jari Aarniota syytetään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista.

 Aiemmin käsiteltiin Trevoc-juttu, jossa Aarnio tuomittiin muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

 Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

Aarnion lisäksi syytteessä on kymmenkunta ihmistä eriasteisista rikoksista ja kaikki ovat kiistäneet syytteet.

Oikeudenkäynnin keskeisimmät syytteet koskevat törkeitä huumausainerikoksia.

Viisi Aarnion huumesyytteistä liittyy niin kutsuttuun hasistynnyrijuttuun, jossa Suomeen salakuljetettiin useita satoja kiloja hasista vuosina 2011–2012. Aarniota epäillään jutussa päätekijäksi, niin kutsutuksi Pasilan mieheksi.

Aarnion puolustukselta kuultiin torstaina jo lyhyt vastaus syytteisiin. Vastauksen ydin oli, että kaikki toimet, joita Aarnio on tynnyrijuttuun liittyen tehnyt, ovat liittyneet huumerikostutkintaan ja rikostiedusteluun.

Aarnion puolustuksen mukaan mitään Pasilan miestä ei ole ollut olemassa, vaan kyseiset matkapuhelimet ovat olleet huumepoliisissa virkakäytössä.

Puolustus huomautti myös, että krp:lle selvisi vasta Aarnion vangitsemisen jälkeen, että huumepoliisilla oli salainen konttori Aarnion kodin lähellä. Puhelimet eivät siten paikantuneet Aarnion kotiin, vaan niitä oli pidetty piilokonttorissa.

Aarnion kuudes syyte törkeästä huumausainerikoksesta liittyy myös epäiltyyn hasiksen maahantuontiin.

Syytteen mukaan Aarnio olisi yrittänyt tuoda tai tuonut Suomeen vähintään sata kiloa hasista yhdessä muiden henkilöiden kanssa. Syytteen mukaan salakuljetus olisi tapahtunut Pohjois-Suomen kautta vuosien 2012–2013 aikana.

Seitsemäs huumesyyte koskee kolmen kilon hasiksen levittämistä vuonna 2010. Kahdeksas huumesyyte taas liittyy 7,5 hasiskilon maahantuontiin ja levittämiseen vuonna 2011.

Näitä syytteitä puolustus piti täysin absurdeina.

Heidän mukaansa syyttäjä ei ole pystynyt näyttämään, että mitään huumeita olisi ylipäätään edes tuotu maahan saati levitetty.

Huumausainerikosten lisäksi Aarnio on syytteessä useista törkeistä virkarikoksista, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta ja törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä.

Aarnio kiistää myös nämä syytteet.

Laaja oikeudenkäynti kestää näillä näkymin helmikuun loppuun asti, ja käsittelypäiviä on keskimäärin kaksi viikossa.

Seuraava istuntopäivä on tänään perjantaina, jolloin kuullaan ainakin syyttäjän asiaesittely. Asiaesittelyssä käydään läpi keskeistä näyttöä.

Ensi viikolla on syytettyjen asiaesittelyjen vuoro.

Kesän aikana oikeudessa käydään läpi kirjallisia todisteita, joita on poikkeuksellisen paljon.

Syyskuussa on tarkoitus aloittaa osapuolten kuulemiset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat