Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korsnäsin pommimies mielentilatutkimukseen

Uhri luuli pommikassin sisältävän leivonnaisia

Kotimaa
 

Pohjanmaan käräjäoikeus passitti Korsnäsin pommimiehen mielentilatutkimukseen. Samassa perjantaina antamassaan välituomiossa oikeus totesi hänen aikoneen tappaa entisen naisystävänsä tämän auton konepellille asetetulla pommilla.

Miestä syytetään murhan yrityksestä. Varsinainen tuomio luetaan, kun mielentilatutkimus valmistuu.

Pommi räjähti viime joulukuussa Korsnäsissä autokatoksessa ja vahingoitti naista vakavasti. Hän muun muassa menetti sormia ja sai pahoja palo- ja sirpalevammoja. Naisen toinen rinta jouduttiin osittain poistamaan, ja hänen näkönsä vaurioitui. Lisäksi hän kärsii yhä pelkotiloista.

Nainen tuli aamulla autolleen ja havaitsi konepellillä kylmälaukun, jossa oli mahdollisesti noin 400 grammaa dynamiittia. Nainen luuli, että joku oli leiponut hänelle jotain. Kun hän siirsi kassia, pommi räjähti. Se oli viritetty räjähtämään kosketuksesta.

Mies on myöntänyt teon mutta kiistänyt murhan yrityksen. Hänestä kyse oli törkeästä pahoinpitelystä. Oikeus katsoi, että myös kuka tahansa muu olisi voinut ottaa rivitalon autokatoksessa kassin ja joutua siten hengenvaaraan.

Miehellä ja naisella oli ollut suhde, mutta se oli päättynyt. Mies oli naisesta mustasukkainen, ja hän oli jo aiemmin uhkaillut tätä useasti, kerran myös pommiaikeilla.

Oikeudessa mies kertoi, että hänellä oli ollut jo vuosia alkoholiongelma, masennusta ja itsetuhoaikeita.

Dynamiitti oli hänelle tuttua töistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat